Ne možemo se više skrivati, nogomet se mora promijeniti, kazao je legendarni talijanski nogometaš Alessandro Del Piero (45) koji posljednjih godina živi u Los Angelesu.

– Svi mi prolazimo kroz nešto što će nas zauvijek promijeniti – kazao je Del Piero u razgovoru za La Gazzetta dello Sport.

– Moramo iskoristiti ovu priliku kako bi razmislili kako želimo napredovati, što treba promijeniti i zatim stvarno pritisnuti gumb za resetiranje – nastavila je legenda talijanske reprezentacije i Juventusa.

– Ne znam što će se dogoditi, ali ne možemo se više sakriti. Ono što ne smijemo nastaviti raditi je gledati samo u sadašnjost, bez vizije i poslovnih izgleda. Ravnoteža između troškova i prihoda ne mora samo jamčiti da klub može preživjeti, već s vremenom i napredovati i ne ovisiti samo o nekoliko rezultata – dodao je.

Del Piero smatra kako se talijanski nogomet izolirao i udaljio od navijača.

– Talijanski se nogomet izolirao, udaljen je od navijača, kako zbog slike koju igrači daju – često pogrešne – i što su stadioni neprikladni za obitelji. Moramo smanjiti propise, usredotočiti se na nogometni spektakl, imidž i konkurentnost – poručio je.

Del Piero je karijeru počeo u Padovi, a potom je 19 sezona nosio dres Juventusa. U poznijim igračkim godinama odradio je dvije sezone u Sydneyju, te četiri mjeseca u Indiji.

U dresu “torinske Stare dame” je upisao rekordnih 705 nastupa i rekordnih 290 golova osvojivši 18 trofeja. Za talijansku reprezentaciju je odigrao 91 nastup i postigao 27 golova osvojivši svjetski naslov 2006.

Od ožujka 2018. živi u Los Angelesu gdje ima restoran.

Više saznajte na izvornom linku: HINA – Alessandro Del Piero: ‘Nogomet se mora promijeniti, sad smo udaljeni od navijača’ / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.