Velik broj napada pristigao je na adresu FIS-a zbog nedjeljnog paralelnog veleslaloma u Chamonixu, odnosno, staza na kojima je vožen za Svjetski kup.

Od samog početka i komentatori i skijaši govorili su kako su staze očito nejednake, ali da bi se nešto konkretno promijenilo bilo je prekasno.

PARALELNI VELESLALOM

Maurberger bolji 34 stotinke: Zubčić ispao u osmini finala…

Francuz Alexis Pinturault je svoje nezadovoljstvo izrazio i na društvenim mrežama, a podržao ga je i naš Ivica Kostelić. 

“Osjećam se prevareno… Mi (sportaši) iskorišteni smo za šou, a ne sport. Otkad je u sportu bitnija sreća, nego izdanje koje pruži sportaš? Ali najviše od svega me zanima, FIS, kada će se se primjedbe sportaša uzeti u obzir?”, pitao je  Francuz pa dobio ogromnu podršku u komentarima. Neki su čak predložili i bojkot. 

‘ZAKAČIO’ SE S HENRIKOM

Zubčić o Kristoffersenu: Bahat je, netko će mu zalijepiti šamar

“Alexise, imaš moju podršku u ovome!”, napisao mu je legendarni hrvatski skijaš, Ivica Kostelić.

Podsjetimo, najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić završio je na 12. mjestu paralelnog veleslaloma u Chamonixu. Hrvatski skijaš ispao je u osmini finala, a naposljetku je završio na 12. mjestu čime je zaradio 22 boda za Svjetski kup. Prvi je bio Loic Meillard, drugi Thomas Tumler, a treći Alexander Schmid. 

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Alexis Pinturault nezadovoljan, paralelni veleslalom u Chamonixu, napao FIS, podržao ga Ivica Kostelić / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.