Lider Pokreta Samopredjeljenje Aljbin Kurti predložen je za mandatara nove Vlade Kosova. Faksimil dokumenta o mandataru objavila je prištinska televizija Klan Kosova.

Pokret Samoopredjeljenje nema većinu u parlamentu da bi mogao samostalno formirati vladu, a nema informacija da su višemjesečni pregovori s drugoplasiranim Demokratskim savezom Kosova Ise Mustafe postigle dogovor o postizbornom koaliranju. 

Samoopredjeljenje je prijedlog za mandatara dostavilo predsjedniku Kosova Hašimu Tačiju, koji je jučer pozvao Kurtija da preuzme potpisanu odluku kojom mu je dao mandat za sastav nove vlade ili će, ako bude nastavio odugovlačiti, tu ulogu ponuditi nekom drugom.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Aljbin Kurti predložen za novog premijera Kosova / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.