Aljoša Vučković se povukao zbog bolesti: Nakon serije Bolji Život žene su ga voljele, a evo šta sada misli o čuvenoj seriji!

Avaz.ba

Glumac i veliki jugoslovenski zavodnik Aljoša Vučković povukao se iz javnosti zbog teškog zdravstvenih problema.

– Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osjećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim – kazao je Aljoša Vučković za “Kurir” ne želeći da otkriva detalje o svom stanju.

Inače, Vučković u Beogradu živi sa suprugom Editom, s kojom ima dvije kćerke – Leanu i Saru. Aljošu najviše pamte po ulogama iz “Velog mista”, ali i seriji “Bolji život” gdje je glumio doktora Lukšića. Aljoša se prisjeća te serije koja se i danas reprizira.

– Možemo se mi danas da pitamo šta je fenomen ili važnost “Boljeg života” ili filma “Casablanca”. A odgovor je ono nešto što se ne vidi, zapravo ne primjećuje. Iza tih kultnih projekata stoje dobar rad, duša i profesionalnost. Kad podvučem crtu od perioda nastanka “Boljeg života” do danas, shvatim da sve stoji na mjestu, sve stagnira. Šta reći osim da će nam doći bolji život samo ako pokušamo da vratimo sjećanja. Rijetke su bolje prilike, skoro ih nema. Sve nam funkcioniše o principu “hajmo da probamo da bude bolje’, i to bolje traje dva minuta, pa stane – rekao je Aljoša Vučković, prenosi Puls online.

(Autor: Avaz)