Ambasador Saudijske Aarbije u Bihaću: Razgovarano o mogućnostima ulaganja u aerodrom Bihać

Faktor.ba

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić ugostio je danas ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani Abdullaha Mominaha i zamjenika ministra odbrane BiH Seada Jusića.

Jusić je istakao da svako povezivanje lokalnih zajednica sa predstavnicima brojnih diplomatskih predstavništava može otvoriti nove mogućnosti za promociju Bihaća i Unsko-sanskog kantona.

Ambasadoru Mominahu je ovo bila prva posjeta Bihaću i prilika da gradonačelniku Fazliću predstavi mogućnosti za saradnju i investiranje u Bihać.

– Imamo dosta zajedničkih tema i ideja i akcent smo stavili na turizam i dolazak velikog broja turista iz Saudijske Arabije u BiH i naravno u grad Bihać i Nacionalni park Una – naglasio je Mominah.

Fazlić je posjetu ambasadora Mominaha ocijenio kao dobrim pokazateljem da Bihać ima šta ponuditi prijateljskim državama.

Razgovarano je i o mogućnostima ulaganja u aerodrom Bihać i njegovom potencijalu za ovaj dio Bosne i Hercegovine.

– Zainteresirani smo za razvojne fondove Kraljevine Saudijske Arabije koji su prisutni u našoj zemlji i koji mogu biti od koristi i za naš grad – naglasio je gradonačelnik Fazlić, saopćeno je iz Kabineta Gradonačelnika Bihaća.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...