Doug Hayes iz gradića Gladstone u Oregonu (SAD) je unucima za Božić poklonio nesvakidašnji poklon.

Doug Hayes iz gradića Gladstone u Oregonu (SAD) je unucima za Božić poklonio nesvakidašnji poklon.

Iznenađenje su otkrili dok su se igrali u dvorištu djedove kuće.

“Kada su vidjeli žuti školski autobus, bili su fascinirani”, rekao je Hayes.

Petero njegove unučadi pohađa malu privatnu školu koja ne može osigurati prijevoz učenicima. Umjesto toga, roditelji ih svakoga dana dovoze na nastavu i odvoze s nastave.

“Djeca su uvijek govorila da vole školu. Željela su da ih do nje vozi školski autobus”, objašnjava Hayes.

Petero Hayesovih unuka već pohađa nastavu, a iduće godine bi još dvoje trebalo krenuti u školu. Ukupno ih ima desetero. Svi unuci žive na 20 minuta vožnje od škole, a djedova kuća udaljena je dva kilometra.

“Pravit ću jutarnje ture. Najprije ću ih pokupiti i odvesti u školu, zatim se autobusom vraćam kući pa odlazim na posao”, objašnjava Hayes.

Hayes je na ovu ideju došao kada ga je supruga Amy pitala želi li ispuniti neke više ciljeve u životu. Poželio je provoditi više vremena s unucima i odmah krenuo u realizaciju svojih planova.

Potraga za autobusom trajala je mjesec. Kupljeno vozilo već je služilo za prijevoz djece. Autobus je bio ukrašen magnetima i raznobojnim slovima, samo su na sjedala dodali sigurnosne pojaseve. Sa strane sada stoji naljepnica firme “Djed express”.

Djeca su oduševljena, a djed je uzbuđen.

“Presretan sam što ću svakog jutra provoditi malo više vremena s njima”, kaže Hayes.

Prvi radni dan novog vozača autobusa bit će jutro poslije prazničnog odmora.

Više saznajte na izvornom linku: N.N. – Amerikanac unucima kupio autobus i postao njihov lični vozač / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.