U saveznoj američkoj državi Ohio desila se nesvakidašnja situacija. U poštu u gradiću Twinsburg greškom je poslano 55.000 kopija pisama adresiranih na jednu osobu.

U saveznoj američkoj državi Ohio desila se nesvakidašnja situacija. U poštu u gradiću Twinsburg greškom je poslano 55.000 kopija pisama adresiranih na jednu osobu.

Dan Cain, čovjek na kojeg su adresirana pisma, opisao je čudnu i pomalo šokantnu situaciju kada je ugledao toliko pisama.

Kako piše CNN, kada je ušao u prostorije da provjeri svoju poštu, u 79 poštanskih sandučića nalazilo se po 700 primjeraka istih pisama. Cain je rekao da je očekivao odgovor od Studentske organizacije “College Avenue” da potvrde da su dobili uplatu školarine za njegovu kćerku, međutim, kako je ispričao, očekivao je jedno, a ne 55.000 pisama.

“Bio sam šokiran. Pomislio sam da se neko šali sa mnom. Pitao sam se ko može ovako pogriješiti”, ispričao je.

Foto: Screenshot (CNN)

Iz američke pošte su naveli kako to nije uobičajeno.

“55.000 pisama koje je primio samo jedan čovjek u Twinsburgu, Ohio, nije nešto što se često viđa”, rekla je glasnogovornica pošte Naddia Dhalai i dodala: “Ipak, poštanska služba posvećena je pružanju najbolje usluge korisnicima, tako da svaki komad pošte koji primimo bude njima dostavljen”.

Osim greške u broju pisama, Studentska organizacija je pogrešno navela i cifru školarine koja je uplaćena jer su je izračunali na osnovu pogrešnog procenta.

Organizacija se izvinila i obećala da će poslati ispravljenu i tačnu verziju pisma, a Cain se našalio kako se nada da će ovaj put stići samo jedna koverta.

“Nadam se da se ovo više neće ponoviti jer bih onda svu tu pošiljku vratio pošiljaocu”, rekao je Cain.

Cain je u dva navrata nosio beskorisnu gomilu pisma kući za koja se vjeruje da su kompaniju koštala hiljade dolara. Da je kompanija upotrijebila popust na ovoliku količinu od 18 i 20 centi za pismo, koštalo bi ih i 11.000 dolara za slanje 55.000 pisama.

Više saznajte na izvornom linku: A. B. – Amerikancu na adresu greškom stiglo 55.000 primjeraka istog pisma / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.