Amir Kulenović je rođen 24.07.1988 godine u Bihaću, a gdje i trenutno živi. Osnovno, srednje i fakultesko obrazovanje završava u Bihaću. Trenutno zaposlen, a poznat je po svom patriotizmu i humanitarnom radu, sin je ratnog heroja Krajine Jasmina Kulenovića Havarije.

Otkud Amir u politici?

– Najviše sam ušao u politiku da se zajedno s dobrim ljudima borim za bolji i pravedniji Unsko-sanski kanton, jer jedino takav pristup može garantovati naš opstanak i prosperitet, a sam tim želim da svojim političkim radom zaštitim sve. Moj rahmetli otac je jedan od heroja Krajine koji su dali život za ovu zemlju, a ona danas nije onakva za kakvu su se oni borili, zato mislim da je moja dužnot da se i ja, na drugačiji način nastavim boriti za bolju BiH i bolju Krajinu

Zašto POMAK ?

– POMAK je politički pokret, a kroz historiju jedino su pokreti mijenali stanje jednog društva. POMAK je skupina časni i poštenih ljudi sa iskustvom, znanjem i velikom željom da donese velike promjene našem kantonu ne bježeći od odgovornosti.

Ukoliko budes izabran za šta ćeš se zalagati?

– Ako budem izabran zalagati ću se da naši penzioneri na vrijeme dobiju najkvalitetniji ogrijev za zimu. Omogućiti da svaka majka porodilja prima naknadu od 1.000 KM te da se osnuje fond solidarnosti na kantonu, jer nije fer da nam se sugrađani i sugrađanke liječe SMS porukama i pozivima.

Poruka mladima?

– Pozivam sve mlade da drugog oktobra izađu na glasanje i da kazne sve loše politike koje su ovaj kanton dovele na rub propasti. Tog dana biramo našu budućnost i odlučujemo kakva će nam biti u naredne četiri godine svjetla ili mračna. Poručujem im da će rad uvijek pobijediti nerad, a poštenje lopovluk sve je do nas!