Sarajevski kantautor Amir Zolj poodavno je kompletirao svoj novi album no splet različitih okolnosti uticao je na to da ga još uvijek nije izbacio na tržište.

Istina, nisam pobjegao daleko od pjesme. Posvetio sam se autorskom radu stvarajući pjesme za druge. U međuvremenu sazrelo je vrijeme da se i ja, kao pjevač, značajnije predstavim javnosti. Album sa jedanaest novih pjesama koje je, pored mene, radio i Ismet Polovina, u čijem studiju „Bluz“ je sve i snimljeno, će, u vremenu pred nama, zasigurno, zaintrigirti javnost te vjerujem kako će mnoge od njih, vrlo brzo, doći u vrhove top lista. „Tako blizu, a tako daleko“, „Svatovi“, „Korjeni“ neke su od tih pjesama. Posebno tipujem na pjesmu „Ne kuni me prijatelju“ koju sam snimio u duetu sa Halidom Bešlićem.

Je li bilo teško Bešlića nagovoriti na snimanje dueta?

-Ne. Bešlić je jednostavno legenda koja ne bježi pomoći bilo kome. Zahtjevao je samo da pjesma bude dobra. Ismet Polovina je, vrlo znalački, „skrojio“ ovu pjesmu po našoj mjeri. Nakon što je čuo prve taktove iste nije se dvoumio. Brzo smo je snimili. Istu smo „obukli“ i u dopaljivo video ruho te, uistinu, vjerujem kako će ova hit pjesma obilježiti vrijeme pred nama, ali i kao evergrin ostati iza nas.

Naša ekipa, na više lokacija širom glavnog grada Bosne i Hercegvine, prisusvovala je snimanju tog video spota. Kamere Ismeta Polovine vješto su bilježile priču koju ova pjesma prati. Pored Amira Zolja i Halida Bešlića, kao glavnih aktera, svojom ljepotom, spot je „začinila“ i Iskra Pašić, model, slikar i glumica iz Sarajeva koja je nedavno u filmu „Venuto a mondo“ igrala zajedno sa Penelopom Kruz.

Snimanje na trgu pored baščaršijskog Sebilja često je prekidano zbog brojnih građana koji su upadali u kadar želeći fotografiju „za uspomenu i dugo sjećanje“ sa Halidom Bešlićem.

Naravno, snimanje je prekidano i zbog listanja našeg lista na čijoj se naslovnici našao Halidov kolega Kemal Malovčić.

-Ma gdje ga ovako uloviše, komentarisao je Bešlić dok je listao stranice Tabloida „Express“ gledajući da ga naši objektivi nisu „ulovili“ na kakvoj nudističkoj plaži. Zna Kemal svakog „počastiti“ sa nekim nadimkom.
Nakon ove naslovnice možda i on dobije neki nadimak koji će aludirati na ove fotke na kojima on pokazuje svoje obnažene grudi i mišiće.

Nastavak snimanja protekao je u lagodnijoj atmoferi u bašti, ali i samom objektu hotela „Bob“ u neposrednoj blizini Spomen parka Vraca, kultnom mjestu za odmor i relaksaciju. Ljubazno osoblje činilo je sve da snimanje protekne u ugodnoj atmosferi.

Naravno, po okončanju snimnja, uz iće i piće, evocirale su se uspomene na početke i tok Halidove karijere, ali i dogovarani neki naredni projekti vezani za snimanje novih pjesama i video spotova.

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba