Dodjela nagrada “Porin” održana je sinić putem Skypea. Prvog Porina za najbolji album rock muzike osvojio je Psihomodo Pop za Digitalno nebo. Nagradu za najbolji ženski vokal proglasili su hrabri zagrebački vatrogasci, a slavila je naša Amira Medunjanin za pjesmu Što te nema. Mile Kekin proglasio je dobitnika Porina za pjesmu godine – Iskra Damira Urbana.

Najboljim albumom jazz muzike proglašen je Organic Intelligence Joea Kaplowitza i Jazz orkestra HRT-a. Ivan Rakitić iz Barcelone je objavio pobjedu u kategoriji Najboljeg albuma pop muzike – slavila je Vanna za Izmiješane boje.

Posebno priznanje – nagrada za životno djelo, pripala je Josipi Lisac te dirigentu i kompozitoru Tomislavu Uhliku.

Novi izvođač godine je J.R. August, a najbolji album klasične muzike je 35 godina, Zagrebačkog gitarskog trija. Album godine je Dangerous Waters J.R. Augusta. Dodjela najprestižnije hrvatske muzičke nagrade održala se kao televizijska emisija na Prvom programu Hrvatske televizije i na Drugom programu Hrvatskog radija.

Nakon dodjele nagrade Amira je objavila i poruku na Facebook profilu u kojoj se zahvalila bh. velikanima.

– Hvala velikom Aleksi Šantiću koji je napisao jednu od najljepših pjesama na dunjaluku… Himzi Polovini i Jadranki Stojaković koji su je ovjekovječili… Hvala Boško za sjajan aranžman za gitaru i glas koji je bio pravo nadahnuće… i hvala Ante za nebeski orkestralni aranžman ovog remek-djela…

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.