Ana Bekuta sa knedlom u grlu o Šabanu Šauliću: Godinama su bili u svađi, ali pjevačica ne može da preboli smrt muzičke legende!

Kurir

Vijest o Šabanu Šaulić potresla je estradu, a brojne poznati ličnosti su se sa pjevačkom legendom oprostili, čak i oni koji sa njim nisu bili u dobrim odnosima.

Ana Bekuta i Šaban Šaulić su se navodno posvađali 2013. godine, a sve ovo ju je mnogo potreslo.

Ona je jedva skupila snage da o tome govori, pa je sa knedlom u grlu otkrila šta je za nju Šaban predstavljao.

“To je veliki gubitak, prerani za narodnu muziku. Ne mogu da zamislim da ga više neću vidjeti, ta vijest me zatekla u Beču. Nije trebalo da ode tako “blesavo”, uvijek sam ga zamišljala kao stogodišnjaka koji izvodi pjevačke bravure koje smo svi vježbali da otpjevamo na njegov način”, rekla je Ana vidno uznemirena.

“Cijeli Balkan žali za tim čovjekom, apelujem ako je ikako moguće da se sahrani u Aleji zaslužnih građana jer je to svojim kvalitetima zaslužio”, dodala je Bekuta u “Beogradskoj hronici”.

Podsjetimo, Šaban Šaulić poginuo je u saobraćajnoj nesreći u 68. godini kada se u automobil u kom je bio pjevač, zakucao pijani Nijemac velikom brzinom.

Ljekari smatraju da je pojas u autu od siline udarca zategao to mjesto, gdje je došlo do pucanja aorte, a doktor koji je vodio medicinski tim je o cjelokupnom protokolu spasa dao svoje mišljenje policiji.

.

Sanela pala pored oca: Dugo se držala, ali je onda doživjela nervni slom…

Sanela Šaulić, kćerka pokojnog kralja narodne muzike Šabana Šaulića, doživjela je emotivni slom u Njemačkoj, kada je preuzela očeve stvari.

“Sanela i njen brat Mihajlo borave u Njemačkoj, kako bi preuzeli očeve ostatke i dopremili ih u Srbiju. Iako se najstarija kćerka kralja narodne muzike svih ovih dana držala hrabro i bodrila porodicu, ipak je doživjela je emotivni kolaps kada su joj u bolnici dali Šabanove stvari koje je imao sa sobom u trenutku nesreće.

Sanela je jecala i na sav glas dozivala mrtvog oca, a dugo nisu mogli da je smire suprug Zoran Bata Mirković i brat Mihajlo”, otkriva izvor.

“Mihajlo, Sanela i njen suprug Zoran Bata Mirković su, istog dana kada se nesreća dogodila, otputovali za Njemačku, kako bi preuzeli Šabanovo tijelo, a tamo će biti sve do četvrtka, kad treba da bude završena obdukcija. Cijela Šabanova porodica je duboko potresena zbog njegove tragične pogibije, te su odlučili da sin Mihajlo i kćerka Sanela preuzmu na sebe najteži zadatak. Iako se Sanela sve do odlaska u Njemačku držala hrabro i nije dozvoljavala da je emocije slome, to se ipak desilo, kada je dobila očeve stvari”, priča izvor blizak porodici Šaulić i objašnjava da je pjevačeva kćerka doživjela emotivni slom, kada je u bolnici u kojoj je Šaban preminuo dobila njegove stvari.

.

.

NAJTEŽA JE MUŠKA SUZA! BOSANAC SE RASPLAKAO UŽIVO U EMISIJI: Nije mogao da zaustavi suze, RIJEČ MU ZASTALA U GRLU, a onda OBJASNIO kakva je GROMADA od čovjeka bio Šaban Šaulić

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić izgubio je život u saobraćajki do koje je došlo tako što je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić, a kolege su još u nevjerici.

Bosanac, Neda Ukraden i Merima Njegomir nisu mogli da progovore od suza koje su gutali i svaki put kada bi spomenuli ime Šabana Šaulića morali su da stanu.

“Dosta sam sarađivao sa Šabanom i teško mi je. Izvinite”, jedva je rekao Bosanac, a onda je podsetio kakva je muzička gromada bio.

“On je bio konstanta pevačka, on je bio toliko raskošan u svom glasu da je bila čast i privilegija nešto snimiti sa njim. Njegov glas, izgovor teksta, interpretacija, on je imao nešto najbrilijantnije što nije imao nijedan pevač niti će. Kad slušate na radiju muziku, ide jedna, druga, treća i kad se krene Šaban, zvučnici prorade”, rekao je Bosanac.

Neda Ukraden, uplakana, podsetila je da su pevači mnogo radili i često bili na točkovima.

“Mi smo radnici treće smene i ako si 120 kilometara oko kuće ti misliš da si tu na pragu, da budeš sa svojom decom. Niko nije od besa krenuo da se vozika rano ujutro. Duboko saučešće izjavljujem Goci, Ildi, Mihajlu, njihovim unucim. Ja sam ovu vest juče doživela vozeći. Vozila sam se iz Slovenije, sama. I sama sam vozila. Sama vozim jer ne mogu da se opustim kad me neko vozi. Koliko jenjih pogimulo tako što ih je neko vozio. Želiš da uhvatiš prvi avion da dođeš kući. Ali hoću da kažem osim što je bio vanserijski pevač. Mi smo svi više manje muzikalni, ali on je bio vanserijski, a sa tim glasom. On nikad niste ćuli da on falšira. šaban je bio jako skroman čovek. On je bio toliko popularan, on je iz narada i kad bi on izašao to bi bio lom”, rekla je Neda.

“Nisam verovala da je to moguće. Nikada niko nije mogao da veruje da se to može Šabanu da se desi. Sve najveće hitove on je napisao. On je bio tako, bio je skroman, neponovljiv. Svi žure kući. Niko neće da legne, svi hoće da dođu kući. Koga ćeš da sreteneš u tim jutarnjim satima nego pijane, koji ide iz kafane i da ubije takvog jednog čoveka. Bio je jedinstven, nikoga nije imitirao, bio je poseban”, jedva je rekla Merima Negomir.

FOTO: PRINTSCREEN PRVA, DAMIR DERVIŠAGIĆ51

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...