Anđelina Đoli (Angelina Jolie) pazi na djecu kojoj su potrebni obroci kod kuće tokom pandemije koronavirusa.

Naime, oskarovka i aktivistkinja donirala je milion dolara organizaciji “No Kid Hungry”, koja distribuira pomoć kako bi zajednice mogle da pomognu da se nahrane djeca koja su se oslanjala na školski ručak. 

– Od ove nedelje je preko milijardu djece van škola jer su one zatvorene zbog koronavirusa. Mnoga djeca zavise od brige i ishrane koju su imali tokom vremena provedenog u školi, uključujući i blizu 22 miliona djece u SAD-u kojima je potrebna hrana. “No Kid Hungry” ulaže odlučne napore da obezbjedi potrebnu hranu što većem broju djece – rekla je Đoli za američke medije.

Ova donacija nije jedini način na koji ova majka šestoro djece pomaže onima kojima je pomoć potrebna tokom koronavirusa.

Ona je, također, dala donaciju Agenciji za izbjeglice, Ujedinjenih nacija, i poslala je podršku školama koje finansira u Afganistanu, Kambodži, Keniji i Namibiji, kako bi osigurala to da će nastaviti sa radom tokom pandemije.

Glumica trenutno finansira deset škola u Kambodži preko “Maddox Jolie-Pitt” fondacije, osnovane u čast njenog najstarijeg sina kojeg je usvojila iz Azije. Također finansira i “Angelina Jolie” školu za djevojčice u Keniji i dvije druge škole za djevojčice u Afganistanu.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Anđelina Đoli donirala milion dolara za hranu za djecu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.