Prošle sam sezone rekla da ću završiti, ali su me onda uvjerili da promijenim mišljenje. Bez obzira kako igram, hoću završiti karijeru, potvrdila je Andrea Kobetić (34) u razgovoru za Balkan-Handball.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Najbolja hrvatska rukometašica ikad, koja se do lipnja 2018. prezivala Penezić, definitivno neće više mijenjati svoju odluku. Kraj je trebao biti prošle sezone, međutim, u Siofoku su je uvjerili da odradi još jednu sezonu. I ova će biti zadnja.

– Neću završiti karijeru zato što ne igram dobro ili dovoljno. Hoću to učiniti zbog privatnog života. Razmišljam o budućnosti, novom načinu života, obitelji. Bilo bi lijepo pomoći Siofoku u Ligi prvaka, ali za mene je kraj, neću promijeniti mišljenje ponovo.

Penezić je u studenom napunila 34 godine, ušla je u pozne godine i premda bi zahvaljujući svojoj klasi mogla odraditi još nekoliko sezona na najvišoj razini, prioritet više nije rukomet. 

Bila je nacionalna prvakinja s Lokomotivom, Podravkom, Krimom, Vardarom, sa Siofokom je osvojila EHF kup protekle sezone, što je realnost i ove. Od hrvatske se reprezentacije oprostila 2016., možda prerano, ali i to je kad-tad morao doći. Prije tri sezone u Vardaru, s kojim je dvaput gubila finale Lige prvakinja, bila je najbolji strijelac s 98 golova tog natjecanja, a dvije godine ranije s Rumunjkom Neagu je podijelila tu titulu sa 102 gola.

Za Hrvatsku je odigrala 633 utakmice, zabila 141 gol. Nakupilo se kroz tri SP-a, sedam europskih prvenstava i OI u Londonu, gdje je, kao i u na SP-u u Brazilu godinu ranije, dovela Hrvatsku do četvrtfinala. Devet je puta bila naša najbolja rukometašica…

Više saznajte na izvornom linku: Davor Kovačević – Andrea Penezić završava karijeru | 24sata / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.