U anketi, obavljenoj poslije takozvanog Super utorka, kada je Bajden neočekivano pobijedio u većini od 14 država u kojima su održani stranački izbori, za Bajdena se opredijelilo 52 odsto glasača demokrata, a za Sandersa 36 odsto. 

Bivši američki potpredsjednik Džo Bajden ima dvocifrenu prednost u odnosu na senatora Bernija Sandersa u trci za nominaciju Demokratske partije za predsjedničke izbore u SAD, rezultati su ankete TV mreže CNN.

Za senatorku Elizabet Voren izjasnilo se sedam odsto demokratskih birača, a poslije njenog povlačenje iz trke za predsjedničku nominaciju, podrška Bajdenu skočila je na 57 odsto, dok je Sanders ostao na 36 odsto.

Za Sandersa je opredijeljena većina mlađih od 45 godina, 57 prema 31 odsto za Bajdena, za koga se, međutim, izjašnjava velika većina starijih od 45 godina, 72 prema 17 odsto.

Sanders vodi među liberalima sa 52 prema 36 odsto, a Bajden sa 65 prema 24 odsto među umjerenim ili konzervativnim demokratama.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Anketa CNN-a pokazala da Bajden vodi ispred Sandersa / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.