Vladimir Putin gotovo nikad ne propušta priliku da se pohvali vojnim kapacitetima Rusije, a njegova se Nacionalna garda sada odlučila pohvaliti svojim lijepim pripadnicama. Ruska je Nacionalna garda tako nedavno pokrenula takmičenje u ljepoti u kojoj su Rusi online birali 12 najljepših vojnikinja među njih hiljadu.

Na prvo je mjesto s više od 57 hiljada glasova zasjela Anna Khramtsova, 31-godišnja časnička namjesnica rođena u Ekaterinburgu.

Ruska nacionalna garda pobjednicu je objavila na službenom YouTube kanalu u obliku video-profila u kojem Khramtsova vježba pucanje i trenira u teretani.

Anna Khramtsova priznaje da je muški kolege nepošteno procjenjuju na temelju njenog izgleda te da se s ‘ležernim seksizmom’ susreće svaki dan. No, kaže da ju to ne zamara previše te kako unatoč svemu svojoj zemlji ‘služi sa stilom’.

Ruska nacionalna garda inače broji 340 hiljada ljudi, a s obzirom da se većina žena u njoj najvjerojatnije svakodnevno, baš poput Khramtsove, susreće sa sesizmom, nismo sigurni da će tamičenje u ljepoti pridonijeti rješavanju tog problema.