Španjolsko prvenstvo i dalje je pod znakom stop, a pitanje je do kada će ta odgoda potrajati. Ta prisilna stanka negativno je utjecala na budžete brojnih klubova, a ponajviše Barcelone i Real Madrida koji ‘mlate’ strašne novce od ulaznica, reklama, prodaje dresova… 

Kako bi preživjeli ovo teško razdoblje na što bezbolniji način, Barcelona je predložila igračima da srežu plaće. U početku je izgledalo da će to Messi, Rakitić, Ante Tomić, Luka Cindrić i ostali igrači iz cijele organizacije prihvatiti, ali došlo je do nesuglasica.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Hrvatski košarkaš Ante Tomić je kao kapetan košarkaške momčadi Barce otišao na sastanak s generalnim direktorom Nachom Rodriguezom koji je igračima predložio da im klub smanji plaće za čak 70 posto dok traje kriza oko korona virusa. Naravno, to nije najbolje sjelo košarkašima koji su odbili taj prijedlog i poslali oštru poruku vrhu kluba. Okej, ako prihvatite prijedlog, mi ćemo raskinuti ugovore!

A iako su se neki tome oštro usprotivili, neki od stožernih igrača slažu se s time! Nikola Mirotić, španjolski košarkaš, inače Crnogorac, prihvatio je taj ogroman rez na plaću, a radi se o najvećoj zvijezdi ove momčadi. S njim se slaže i naš Ante Tomić:

– Ova teška situacija s korona virusom stavlja nas u puno veću momčad od ove košarkaške u kojoj igramo, a za nekoga tko je sretan zarađivati toliko novca, ne smatram nekim posebno herojskim činom odreći se dijela te plaće s obzirom na ono što brojni drugi ljudi s manjom plaćom sada prolaze.

This difficult situation with corona virus makes us a part of much bigger team then just Barca basketball and for someone who is fortunate to make so much money it is not a heroic act to give up a part of it, in comparison to what people earning less are going through.

— Ante Tomić (@AnteTomic404) March 28, 2020

Skromno je rekao Ante i dao jasnu poruku suigračima što misli…


Više saznajte na izvornom linku: Ricardo Kulušić, Zdravko Barišić – Ante Tomić: ‘Odreći se dijela plaće nije neka stvar, drugima je puno teže…’ / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.