Badr Hari i Rico Verhoeven su nešto najbolje što nam kickboks može ponuditi u današnje vrijeme, a privilegiju da se bori prije njih dobio je hrvatski borac, Splićanin Antonio Plazibat (25)!

Antonio je u Gloryju na omjeru 2-0 (16-2 u karijeri), a u prošloj borbi protiv Tomasa Moznyja je oduševio sve sa svojim atraktivnim i agresivnim stilom kada je nije puštao Čeha iz svojih šaka. U Gloryju su to odmah prepoznali te su ga postavili na 6. mjesto izazivača, a sada su mu odredili i novog borca. Plazibat će se 16. prosinca u nizozemskom Arnhemu boriti protiv Surinamca Jahfarra Wilnisa (Glory 7-7), koji se nalazi na 4. mjestu Gloryjeve ljestvice. 

Riječ je o 195 cm visokom borcu koji je itekako poznato ime u kickboksu, ali u zadnje vrijeme mu baš i ne ide. U posljednjih osam borbi je izgubio čak šest puta, a borio se i protiv Hrvata Mladena Brestovca koji ga je dvaput pobjeđivao i ima formulu za njega. Surinamac ima 33 godine, ali pad u karijeri je doživio puno ranije nego drugi borci i borba protiv hrvatskog borca mu je možda i posljednja prilika da se vrati u vrh.

Što se tiče Plazibata, on je sve bliže napadu za naslov prvaka teške kategorije, a Willnis je jedan u nizu borca kojeg mora dobiti kako bi izborio okršaj protiv Badr Harija ili Verhoevena. Za njega više nema lakih boraca i ako želi napad na titulu, mora pobjeđivati sve koji mu stanu na put. Ovo će mu biti treća borba u Gloryju, a ovoj organizaciji se priključio u lipnju 2019. Također, on je jedini hrvatski borac koji je uz Mirka Filipovića i Branka Cikatića osvajao legendarni K1 turnir.

Nadamo se da će Splićanin nastaviti svoju dominaciju. U prethodnim mečevima je i pokazao da ima tu moć, a nadamo se da ćemo istu sliku gledati i 21. prosinca u Arhemu. 

Što se tiče glavne borbe večeri, za titulu teške kategorije borit će se Marokanac Badr Hari i Nizozemac Rico Verhoeven. Njih dvojica su se za naslov borili prije tri godine, ali tada je Hari predao zbog ozljede ramena u drugoj rundi. Bit će to spektakularna borba, a sad nam je i Plazibat motiv više da 21. prosinca budemo uz male ekrane i podržimo ga protiv neugodnog Surinamca.

 

Izvor: Zdravko Barišić / 24sata.hr