Apple za sljedeću godinu priprema “uređaj koji smo čekali”


Prije nego je Apple predstavio pametni sat, brojni analitičari bili su uvjereni kako će Apple Watch brzo postati veliki prodajni hit te da će za milionae ljubitelja ove kompanije i nosive tehnologije biti uređaj kojeg će “morati” imati. No, usprkos solidnoj prodaji (tačne prodajne brojke i dalje nisu poznate), ovaj uređaj nije ostvario učinak kakvom su se u Appleu nadali, a dio njegovih vlasnika na kraju je požalio što su ga kupili te im ovaj skupi gadget sada skuplja prašinu po policama i ladicama. Kako bi poboljšali korisničko iskustvo, Apple je nedavno predstavio novu verziju operativnog sistema s kojom su riješili brojne probleme na koje su se vlasnici ovog uređaj žalili.

Iako je ovaj pametni sat sada bolji i korisnicima privlačniji, svima u Appleu jasno je kako, ako žele s ovim gadgetom osvojiti tržište na sličan način kako su to napravili sa svojim prijašnjim uređajima, morat će predstaviti puno bolji i atraktivniji sat. Prema informacijama koje su mrežom počele kružiti prošle sedmice, Appleovi inžinjeri trenutno rade na razvoju takvog pametnog sata kojeg će predstaviti u drugoj polovici sljedeće godine i koji bi za tržište nosive tehnologije mogao biti, kako su to nazvali na stranici BGR – ‘uređaj koji smo čekali’. Ako su te glasine istine, Apple bi umjesto OLED-a, za ekran modela kojeg će predstaviti sljedeće godine trebao koristiti Micro LED tehnologiju zahvaljujući kojoj bi novi sat trebao biti tanji, lakši i, što je mnogima najvažnije, štedljiviji tako da bi njegova baterija trebala trajati puno duže u odnosu na aktualan model.

Također, do tada možemo očekivati i nova poboljšanja u opcijama i operativnom sistemu tako da bi model iz 2017. trebao donijeti ono što je većina analitičara od Appleovog sata očekivala još prošle godine. Naravno, treba napomenuti kako je riječ o glasinama koje se mogu, ali i ne moraju ostvariti, no s obzirom na trenutnu situaciju i veliki potencijal tržišta pametnih satova i nosive tehnologije, Cook i ekipa sigurno marljivo rade na razvoju uređaja s kojim žele pokoriti tržište.

/avaz0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...