Prema posljednjim izvještajima, Appleov nadolazeći iPhone 6S će biti namijenjen zaljubljenicima u selfie fotografije. Uređaj će imati jednu od najboljih prednjih kamera koje su dostupne na tržištu.

Developer Hamza Hood je objavio da se radi o kameri koja će biti znatno bolja u odnosu na kamere prethodnih modela. Radi se o kameri rezolucije 1080p.

Također, nova kamera će imati mogućnost snimanja slow motion videa. U uvijetima lošeg osvjetljenja od velike pomoći će svakako biti i prednja bljeskalica.

Ovo i nije iznenađenje jer je kompanija iz Cupertina nedavno kupila izraelsku kompaniju LinX, koja se bavi proizvodnjom kamera.

Od ranije je već poznato da će iPhone 6S imati stražnju kameru od 12 megapiksela, kao i Force Touch ekran koji razlikuje kratak dodir od dužeg pritiska.

Apple namjerava predstaviti iPhone 6S će biti predstavljen u septembru.

/klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.