Prilično genijalno.
 
Ljudi se na svakakve načine dovijaju kako bi sebe i svoje bližnje što bolje zaštitili od moguće zaraze koronavirusom, a posebne bodove za kreativnost mogla bi da dobije osoba iz Zadra u Hrvatskoj, koja se dosetila kako da smanji mogućnost zaraze u liftu. 

Na Fesjbuk stranici “Dnevna doza prosječnog Dalmatinca” osvanula je fotografija na kojoj se vidi kako je neko na ulazu u lift instalirao dva komada stiropora koje je načičkao čačkalicama, a da se neko ne bi zbunio, uz to je zalijepio papir s detaljnim uputstvima za korištenje.

U njima je opisano kako čačkalice služe za pritiskanje dugmeta za pozivanje lifta, kao i dugmeta za određeni sprat, a napomenuto je i kako bi korisnici vrata lifta trebalo da otvaraju koristeći maramicu. 

“Maramicu i čačkalicu baci u smeće kod sebe kući”, napominje se na kraju. 

Komentatori su mahom pozdravili ovaj inteligentan gest, uz samo jednu zamjerku – teško onom ko se saplete i nabode se na ove čačkalice… 

Novi.ba/Srbijadanas.com

Više saznajte na izvornom linku: – APSOLUTNI HIT NA FEJSU: Čovjek se sjetio kako da se BORI PROTIV KORONE ČAČKALICAMA, OVO JE GENIJALNO! (FOTO) / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.