Trener Manchester Cityja Pep Guardiola u svojoj novoj knjizi  ”Pepeov grad: Stvaranje super tima” istakao je razlog zbog kojeg bi napustio engleski klub.

Dva poraza i jedan remi u osam kola nije loš učinak, ali kada ekipa kao što je City zaostaje već osam bodova za Liverpoolom to nikako nije dobro.

Pojedini mediji u Britaniji počeli su već da se bave šta bi bilo kad bi bilo, tačnije da li će se tim raspasti ako ne osvoje ni prvenstvo ni Ligu šampiona.

Upravo o razlozima zbog koje bi napustio Građane i o svom odnosu s vlasnikom, Guardiola je pisao u pomenutoj knjizi.

– Vlasnik kluba zna da bih otišao ako stvari izmaknu kontroli i počnu ići neplaniranim putem – napisao je bivši strateg Barcelone i Bayerna u knjizi, a prenosi “The Sun”.

Isti list takođe navodi da bi u slučaju prodaje pojedinih igrača Pep napustio klub jer bi mu se urušio tim, vizija i planovi.

– Daću sve od sebe da to izbjegnem i uloži ću sve napore kako bih stalno napredovao – ističe španski stručnjak.

Knjiga je objavljena 24. oktobra, a Guardiola je ispratio cijeli proces stvaranja njegovog novog djela.

U knjizi se takođe navodi da će ove godine uvesti ”policijski ča” tijekom Božića jer su se pojedini igrači prošle godine zadržavali do ranih jutarnjih sati van svojih stanova i to pred samu utakmicu s Crystal Palaceom koju su Građani izgubili 2:3.

Sigurno da nema tima koji ne bi poželio ovakovg stručnjaka, pa će biti zanimljivo da li će zaista Španac i napustiti “Etihad” uskoro…

(Sport.ba)

Izvor: Sport.ba / novi.ba