Pored toga što je jedan od najpoznatijih igrača na svijetu, Cristiano Ronaldo važi i za jednu od najslavnijih osoba na svijetu.

Napadač Juventusa nije samo uspješan na terenu, već i van njega, pogotovo na društvenim mrežama.

Ranije ove sedmice otkriveno je kako je Portugalac osoba s najvećom zaradom na društvenoj mreži instagram.

Listu top deset osoba s najvećom zaradom možete pogledati ispod, a zanimljivo je kako je na drugom mjestu njegov veliki rival Lionel Messi.

messironaldo

1. Cristiano Ronaldo – £38.2m

2. Lionel Messi – £18.7m

3. Kendall Jenner – £12.7m

4. David Beckham – £8.6m

5. Selena Gomez – £6.4m

6. Neymar – £5.8m

7. Zlatan Ibrahimovic – £3.2m

8. Kylie Jenner – £3m

9. Ronaldinho – £2m

10. Khloe Kardashian – £975,000

34-godišnjak je izgradio svoj poseban brend, poznatiji pod nazivom CR7, uz pomoć kojeg je nadmašio zaradu bilo kojeg drugog instagram ‘influencera’ u protekloj godini.

Zapravo, on zarađuje toliko novca od društvenih mreža, da je njegova godišnja plata u Juventusu niža od te cifre.

cristiano-ronaldo

Uz to dvoje u kombinaciji, Ronaldo će u 2019. godini zaraditi više od 64 miliona funti, a u to nisu uključeni razni drugi sponzorski ugovori. I dok postavlja rekorde kada je u pitanju zarada, on također u svojoj 34. godini nastavlja impresionirati i na terenu. Naime, ranije ove sedmice postao je tek šesti igrač u historiji koji je u svojoj karijeri stigao do cifre od čak 700 postignutih golova.

Povodom toga je rekao: “Rekordi dolaze prirodno, ne jurim za njima, oni jure mene. Zahvaljujem svima, suigračima, kolegama, trenerima i svima koji su pomogli da Cristiano postane igrač kakav jest.”

(novi.ba)