Sjedinjene Države su noćas u skupini F sa 2-1 pobijedile Italiju na završnom turniru novog formata Davis Cupa koji se igra u Madridu nakon meča koji je završio u rano jutro.

Fabio Fognini je doveo Italiju u prednost pobijedivši u prvom pojedinačnom meču Reillyja Opelku sa 6-4, 6-7 (4/7), 6-3, ali je onda Taylor Fritz izjednačio svladavši Mattea Berrettinija sa 5-7, 7-6 (7-5), 6-2.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

U meču parova Sam Querrey i Jack Sock su osigurali pobjedu SAD-u svladavši Simonea Bolellija i Fabia Fogninija sa 6-7 (4/7), 7-6 (7/2), 6-4.

Kako su prva dva meča potrajala, parovi su počeli tek u 1:30 ujutro i završili u četiri sata i četiri minute. To je drugi najkasniji kraj meča u povijesti tenisa koji je završio tek pola sata ranije od meča Marcosa Baghdatisa i Lleytona Hewitta na Australian Openu 2008.

U toj skupini Kanada, koja je ranije pobijedila i Italiju i SAD, osigurala je prvo mjesto i plasman u četvrtfinalu. Španjolska i Australija također su se plasirale u četvrtfinale Davis Cupa koji se igra u Madridu. 

Španjolska je sa 3-0 slavila protiv Hrvatske, a Australija je osigurala mjesto među osam najboljih pobjedom od 2-1 protiv Belgije.

Australci su, nakon pobjede Nicka Kyrgiosa nad Steveom Darcisom od 6-2, 7-6 te slavlja Alexa de Minaura nad Davidom Goffinom od 6-0, 7-6, predali parove. Australci će u četvrtfinalu igrati protiv Kanade koja je plasman u četvrtfinale osigurala još u utorak.

(jt)

Izvor: HINA, Josip Tolić / 24sata.hr