Priča je počela prije godinu dana Ajdin Hasić, tada 17-godišnjak, bio je jedan od najboljih igrača Dinamove škole. Naravno, kao takav trebao je dobiti novi ugovor, ali tu počinju problemi.

Kako je Ajdin bio maloljetan, a otac mu je živio u Bosni i Hercegovini, iz Dinama su poslali dva potpisana ugovora u BiH kako Hasić senior ne bi morao dolaziti u Zagreb zbog potpisa.

No, Ajdinov otac potpisao je samo jedan ugovor i to onaj o raskidu između Dinama i Ajdina. Novi ugovor, koji je bio ranije dogovoren, nije potpisao iskoristivši povjerenje čelnika Dinama, piše 24sata.hr. Dinamo je ostao bez najtalentiranijeg juniora, no Zagrepčani su se žalili Arbitražnom sudu u Hrvatskoj.

Ajdinova majka je tvrdila da Dinamo nikad nije ponudio novi ugovor njenom sinu te da na njega nisu ozbiljno računali dok nije došla ponuda Real Madrida. 

– Dinamo je raskinuo ugovor s Ajdinom i onda, da bi prekrili tu svoju lošu procjenu, prijavljuju policiji u Zagrebu nestanak Ajdina i da bi nas onda progonila policija kao da smo neki kriminalci – kazala je svojevremeno.

Ipak, u sporu Dinama i Hasića, Arbitražni sud u Hrvatskoj odlučio je da je pobjednik – Dinamo.

Ajdin ima pravo na žalbu, koju će, kako saznajemo, gotovo sigurno pokrenuti pred Arbitražnim sudom (CAS) u Lozani, kolokvijalno poznatim kao Vrhovni sud.

Ajdin Hasić je, bez ikakve sumnje, bio jedan od najvećih talenata u Maksimiru, predviđala mu se sjajna budućnost, ali očito je da je neće doživjeti u Zagrebu. 

U međuvremenu dragulj bh. fudbala i još uvijek juniorski reprezentativac naše zemlje potpisao je ugovor s Bešiktašem.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba