Puno je kontroverzi i polemika otkad je VAR počeo dijeliti pravdu. Nekad sučevu oku nevidljive situacije danas su dostupne pregledom usporenih snimaka i zaslona na samom travnjaku, a i onda se dogode propusti. Prvenstveno u Serie A i Premier ligi pa onda i ostatku Europe.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Unatoč tome, VAR je tehnologija koja je promijenila moderan nogomet i tek je u začecima. Proći će još nekoliko sezona prije nego se sistem usavrši, pogotovo kada su u pitanju igranja rukom, prekršaji za najstrožu kaznu, sumnjive situacije na granici i zaleđa.

Upravo se oko suđenja milimetarskih zaleđa Engleska dignula na noge pa je Arsene Wenger uskočio s rješenjem.

Bivši trener Arsenala i šef globalnog razvoja nogometa u Fifi predložio je pravilo koje kaže da se igrač ne može naći u zaleđu ako je bilo kojim dijelom tijela kojim može zabiti gol u ravnini ili iza posljednjeg braniča.

Predsjednik Fife Gianni Infantino izjavio je kako je otvoren za promjene u pravilu zaleđa ako će to pomoći nakon mnogih slučajeva koji su podignuli prašinu.

– Svakako da sam za diskusije oko novih pogleda na pravila o zaleđu, ako će to pomoći jer smatram da ima mnogo nedoumica oko toga – rekao je Infantino pa dodao:

– Neke odluke je jako teško donijeti, ne zna se je li zaleđe pa trebamo odrediti kako bi sve bilo jasnije. Zasad još neće biti promjena jer nema konkretnih prijedloga na stolu, ali vidjet ćemo hoćemo li nešto testirati u budućnosti – rekao je Infantino, ali i odbacio mogućnost da se uvode margine za zaleđa.

– To ne rješava probleme. Ako će biti 10 centimetara to ništa ne rješava, ili 11 – dodao je.

Ipak, u konačnici je zaključio, ako će se i mijenjati pravila, jedno je jasno – VAR ostaje.

Više saznajte na izvornom linku: Boris Trifunović – Arsene Wenger mijenja pravila zaleđa? Fifa i Gianni Infantino nemaju ništa protiv / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.