-Ma, može uvijek intervju, samo da ne budu neka škakljiva pitanja, jer ne volim baš nikome da se zamjeram, a imao bi dosta toga da kažem – ovim riječima Asim Bajrić započeo je naš razgovor.

Zbog čega ne želiš da se zamjeraš kolegama?

-Da odmah pojasnim, ja se zaista ne bojim nikoga, samo dragog Boga, ali ja šutim, radim, i nikoga ne diram. Eh, kada bi mene neko dirnuo, ne bi ga ja iz prve prozvao već bi malo sačekao da vidim da li je to bilo slučajno ili namjerno. Mislim da smo mi pjevači iz BiH dosta mirniji, prizemniji i ne želimo da po bilo koju cijenu, a posebno da nekog kolegu popljujemo da bi došli na naslovnu stranu. Mislim da se mi međusobno više poštujemo, ne moramo da se volimo, ali se poštujemo.

Nekako djeluješ mlađe, da nisi pao pod trend zatezanja i botoksiranja?

-Ma, gdje ću ja to. Mogu se samo peglati, kao što se košulje peglaju, toplom peglom, ha ha ha. Sve je prirodno na meni, a valjda ima dosta genetike i te neke zdrave ishrane, a pomalo se bavim i fizičkim aktivnostima. Jedino što sam radio to su zubi, a radio sam ih u BiH, jer sam, bez obzira što živim u Austriji, htio da novac ostavim u svojoj zemlji. Pogledaj samo Kemala Malovčića kako izgleda u sedamdesetoj godini života. Ni rahmetli Safet Isović se nije zatezao.

Da li ti je supruga ljubomorna?

-Nije i nema razloga za to. Naravno da je svaka žena pomalo ljubomorna, jer to je ipak sve mislim iz ljubavi. Ali, sada zaista i iskreno. Ja odem na nastup odradim svoj dio posla i sa zarađenim novcem se vraćam svojoj kući i mojoj porodici. Ja njoj dam novac, ona to odnese gdje treba i nikada ni zbog toga nije bilo problema. Nema nikakvih tajnih između nas kako po pitanju novca tako isto i po pitanju ostalih životnih stvari.

Da li si nekada svoju suprugu prevario sa drugom ženom?

-Ja se toga čuvam kao đavo od krsta. Dok sam bio mlad, neoženjen proživio sam i doživio sam sve što sam trebao, a kada sam se oženio, dobio djecu, sve sam to zaboravio i ostavio po strani daleko od mene.

Da li bi ti oprostio nevjeru ženi?

-Nikada, pa kada bi i desetoro djece sa njom imao, a mislim da ne bi ni ona meni.

Da li voliš da tersaš?

-U suštini ne, ali me nepravda mnogo pogađa i laž. Sve ostalo mogu da podnesem, ali to dvoje ne. Pa kada se to desi, onda je to baš zbog toga.

Nakon pjesme o sinu snimio si pjesmu o kćerki. Za vrlo kratko vrijeme postala je hit i opet si u vrhu?

-Znaš kako je, karijera je kao lutrija. Ako imaš hit tu si, ako nemaš, nema te. Ja sam opet, eto, imao tu sreću da snimim hit pjesmu koja me opet lansirala u sami vrh. To publika očekuje od mene, a do sada nisam odbio ni jednu pjesmu ni od bilo kojeg autora, koji mi je pjesmu ponudio. Poštujem autore jer bez njih ne bi bilo nas pjevača.

Kakav je danas tvoj odnos sa Kemalom Malovčićem?

-Nikad bolji, vjeruj mi. Ja sam karijeru započeo sa njegovim pjesmama, neki su pričali da sam njegova loša kopija, a on mi je uvijek davao podršku. Poštujem ga kao starijeg kolegu i volim kao čovjeka i pjevača.

Da li bi se mogao uklopiti u „Južni vetar“ kada bi te pozvali?

-Mislim da bi, jer ja sam prije svega profesionalac, ali Sinanovo mjesto ne može niko niti će bilo ikad neko moći da zauzme.

Ko ti kupuje garderobu?

-Moja supruga i ona mi je stilista.

Da li si redovan platiša poreza u Austriji?

-Već 26 godina sam u toj zemlji i poštujem sve njihove zakone, jer ta zemlja mi je, kako meni tako i mojoj porodici, omogućila dosta toga u životu. Kako ja isto tako i moja supruga koja je također zaposlena. Nemamo ništa skriveno.

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba