Poslijepodnevni časovi ponedjeljka dočekuju Jupiterov ulazak u Jarca.

Koliko smo rintali? I koliko smo još spremni rintati?

Jednom godišnje veliki benefik mijenja znak. Ekspanzivni nosilac ideja i koncepata počivaće u znaku odgovornosti, zasukanih rukava i nemilosrdnog napredovanja ka cilju.

Ova godina kršteno nas je nagazila da konačno shvatimo da moramo imati ciljeve u životu i da one koje smo imali, uglavnom treba da modifikujemo u nove. Dolazi vrijeme kada se teorija obraća u praksu.

A to nije nimalo lako. Jupiter je u padu u Jarcu, ali ne da da se o njemu govori sa sažaljenjem. Bar što se tiče ovog znaka. Svi ljudi koji imaju Jupitera u Jarcu su uglavnom veoma predani, jasni, praktični i radni ljudi. I negdje i period koji je pred nama ličiće na te ljude.

Jupiteru nije lijepo u Jarcu možda samo zato što Jarac ne haje za njegovo standardno filosofiranje, već hoće konkretne akcije. Onima koji žele da se posvete konkretnom poslu, da razviju svoj posao, da produže radni dan na 20 sati, evo miljenika u gostima.

Jarac je znak koji ne voli mlakonje.

Ne voli da se poštedi ni kada može. Ni kada je u mogućnosti.

Jer njemu je to gubljenje vremena.

Njemu je gubljenje vremena lagana, besmislena priča uz stalnu rečenicu: „A šta ja imam od toga“, dramatisanje, letargija. Paradoksalno za ovu planinsku kozu je to što je ovaj znak skloniji depresiji i melanholiji vjerovatno više od svih ostalih znakova, ali kada zavladaju ova nestanja, on radi najviše. On bježi u rad.

I nekad je to rad u sebi, nekad je van sebe, ali sve što je nama ostalima teška muka i patnja i posljednja opcija na tanjiru, njima je komfor i toplina doma. Rad.

U ovim trenucima, kada Jupiter uđe u ovaj znak, pa sve do zime iduće godine, rad će nam postati utjeha, nada i spas ili nade, utjehe i spasa nećemo ni imati.

Ne zaboravimo da Jupiter uvećava sve što dodirne, pa sad se uvećava i tuga i sapatništvo i osvrtanje na one nesretnije ljude koji nemaju dovoljno ni za sebe, a taman i za druge. Svijet će u narednoj godini još jače postati svjestan ljudske beskurpulozne želje da vlada, da grabi i otima i one druge strane kojoj je sve to oteto.

Tamo gdje smo uzeli, a nije bilo naše i nije nam bilo „za zdravlje“ već za moćanje i jačanje ega i statusa, idu naplate i kaznice. Gdje smo se mnogo raspričali, a malo uradili. I sa ovom Venerom u Jarcu već vidimo kako je došlo ćutanje zdravo za sopstveni osjećaj vrijednosti, onaj trenutak kada poželimo da sa svijetom podijelimo neku novu glupost koja nema nikakvog smisla osim da osedla naš krhki ego, ide bam bam po prstićima. Sada prolaze samo one: pomozite onome, pomoć mu je potrebna, dajte onima koji nemaju, učinite nešto za svoju zajednicu!

I kad govorimo o vrijednostima i moralu, za ovog Jupitera to je tradicija i sve po redu. Zna se ko ide prvi. A prvi ide deda…

Ostavićemo ove godine mnogo prostora za praktičnu mudrost i implementaciju realnih želja, ali i o ostavljanju prostora ide posebno upozorenje. Jupiter u Jarcu, kao i sve druge planete ovdje voli da morališe. I to voli da uradi strukturalno i po običajima koja su već slijeđena. Ove godine treba da vodimo računa da se ne zanesemo u nekom za nas moralnom cilju koji će nas kasnije koštati mnogo čega.

Iz najbolje namjere ponekad idu velike greške i gluposti. Znate priču o pločama, paklu i dobrim namjerama. Cilj nekada može postati sredstvo i obratno jer se vidi samo ono drvo, a šuma nam stoji pred očima i vrišti: vidi me…

Dobar primjer za ovo je upisivanje fakulteta koji nije vaša istinska želja već je upisan zbog dogovora i želje roditelja, društva, to se od vas očekivalo ili ste vidjeli zaradu i zgodan i zbrinut život kada se sve to završi, a to nije ono što istinski želite. A niste razmišljali o četiri godine mučnog učenja koje su pred vama i jos bar 44 u promašenom zanimanju…nakon samo jedne godine i nekoliko položenih ispita završite na operacijskom stolu zbog stresa, drame i istog onog već zadobijenog osjećaja nepripadanja i promašenosti. Da, ovo je moja priča…i ne mora, ali nažalost nije samo moja.

Priče mogu biti razne, ali je zaključak identičan…nešto smo gurali što nije naše i dobro smo to platili, jer kod Jarca nema na malo. Na rinfuz pa 200 g. Nego vas spiči milion tona teškog sunca, da ne zaboravimo da Jupiter sve uvećava. Ne dajte se da budete ona priča: devet mjeseci kasnije ležite i jedino što čujete je aparat koji bibuče u ritmu vašeg još živućeg srca. Da, probudite se, to je bitno da se napomene.

Jedino što je sigurno je da se raditi mora, ali mora se prije toga pronaći posao za sebe. Prvo srce pa rukavi. Tako i u privatnom životu. Lagano ili grubo zahlađenje prema svemu onome što nije išlo tim putem.

Jupiter u Jarcu ne voli da razbacuje. Pa ne bi bilo ni lijepo ni pametno sada trošiti u nedogled, kupovati stvari koje nemaju praktičnu primjenu i svoju ulogu. Još luđe bi bilo pokušavati kupovati ljude, jer se obraz kupiti ne može, ali zna ovaj Jupiter kako se prodaje. Ne dajte svoje dostojanstvo ni za šta. Ni kada sve izgleda izgubljeno.

Za sve karijeriste i ljude koji se bore za neko ozbiljno mjesto ili su mnogo radili na njemu, velika je vjerovatnoća da će ga i dobiti, ali ne zaboravimo da Jupiter u Jarcu nailazi na Saturna i Plutona i diže njihovu ludost na deset kvadrata. I opet ne smijemo zaboraviti u kojim vremenima živimo.

Divno je gledati kako polako zauzimamo svoje pozicije, koje nam prirodno i sa pravom pripadaju. Ponekad nam se to i ne dopada. Ponekad moramo mnogo raditi za njih. Ponekad ih se stidimo. Nekad moramo sto puta pasti da bi ustali na pravu nogu. Ali, kada jednom ustanemo, sa te noge više ne padamo.

I ako treba da savijete koljeno, neka to bude pred duboko poštovanim vrijednostima i iskrenim i pročišćenim emocijama, nikako pred strahom i za korist. Jer zima dolazi…i ova će biti hladna!

Više saznajte na izvornom linku: Jelena Puhalo – Astrologija: Jupiter u Jarcu – Šta da očekujemo? / (lolamagazin.com).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.