Kada je 22. listopada popila pet komada u Manchesteru, Atalantu su što se tiče Lige prvaka pokopali svi. ‘Prvi put u LP, dali ste sve od sebe, dobro je dečki'… No sve se okrenulo.

U četiri sata iza ponoći Bergamo je dočekao našeg Marija Pašalića (24) i ostale junake koji su postali tek druga momčad nakon Newcastlea u sezoni 2002/03 koji su izborili drugi krug Lige prvaka iako su u prva tri kola ostvarili tri poraza.

Pašalić i za Hrvatsku i za Atalantu igra sezonu karijere. Zasad! Presretan je stao pred mikrofone klupske televizije nakon što je Šahtaru u ukrajinskoj ‘smrzavici’ zabio za drugi od tri gola kojim je Atalanta slomila Šahtar:

– Ma bez riječi sam! Ovo je povijest, napravili smo nešto povijesno za Atalantu. Ponosan sam na moje suigrače, na ovu momčad koja radi zaista izvanredne stvari. Ne znam što više reći, nedostaju riječi od tolike sreće! – govorio je mladi ‘vatreni’ majstor.

Zabili ste protiv Manchester Cityja za prvi bod Atalantine povijesti u Ligi prvaka, zabili ste u Ukrajini…

– Ma predivno je bilo zabiti i Cityju i Šahtaru, ali imena strijelaca su najmanje bitna. Važna je cijela ova fenomenalna momčad koja stvara klupsku povijest. Ponosan sam na ovaj rezultat i presretan zbog nas i svih navijača – rekao je Mario pa se pridružio slavlju u kojem se i kratkih rukava sjedilo na krovu autobusa u četiri ujutro usred prosinca među tisućama presretnih navijača!

Foto: Atalanta Bergamasca Calcio/Facebook

Foto: Atalanta Bergamasca Calcio/Facebook

Foto: Atalanta Bergamasca Calcio/Facebook

Atalanta je i u Serie A nakon 15 kola na samo bod od plasmana u Ligu prvaka, drži razinu sjajne prošle sezone. Dinamo ih je sredinom rujna sa 4-0 pomeo s maksimirskog travnjaka, ali trener Gian Piero Gasperini (61) i njegova momčad manje od dva mjeseca kasnije slave – najveći uspjeh u klupskoj povijesti!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL ‘ZENZACIJA’ SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Više saznajte na izvornom linku: Danijel Vukušić – Atalanta izborila osminu finala Lige prvaka, tisuće ljudi dočekale Marija Pašalića i momčad / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.