Andrej Atijas, Anabelin bivši muž, poslije 2 godine video je sina Leona kojeg, prema tvrdnjama dječakove majke Jasmine Skender, godinama nije želio da vidi.

Atijas se sa djetetom video u Bosni, s obzirom na to da dijete sa majkom živi u Zenici.

“Dobio sam pristup svom sinu, putem socijalne službe, da ga viđam. Tražio sam poslejdnje dvije godine preko suda. Sudska odluka mi je donijela pravo na viđanje deteta, jer mi je bilo osporeno. Rekao sam da sve ide zakonski, da neću da ide na silu, ni preko medija… Nisam se oglašavao povodom toga jer sam čekao sudsku presudu. Čim sam dobio presudu, dobio sam poziv od socijalnog, sad imam pravo da viđam dete svake druge nedjelje, što i namjeravam, da ga viđam što više”, počeo je priču Atijas.

“Nisam ga vidio 2 godine dok je trajao taj proces. Izgrlili smo se, izljubili smo se… On je bio presrećan, odbrojavao je dana kada ćemo da se vidimo. U kontaktu sam sa njegovom babom i dedom, on i su ga i doveli, kao i Jasminina sestra. Ljudi su stvarno bili maksimalno korektni za sve, ispoštovano sa obe strane. On je odrastao sa njima, oni su divni ljudi! Nemam nikakvu zamerku. Dijete je vaspitano i kulturno. Kao med je, dobrica je… Obojica smo bili nevozni, u smislu iščekivanja, a i on je, kako mi je rekao, odbrojavao dane kada ćemo da se vidimo”, ispričao je Andrej.

Anabelin bivši suprug je isplanirao nardeni period u kome će više vremena, koliko mu socijalna služba dozvoljava, biti sa svojim sinom.

“Bili smo nekih dva sata zajedno, cijelo vrijeme smo se držali za ruke, on me je čak molio da napravimo jednu sliku, da ima pored kreveta. Odmah smo otišli do prvog fotografa, napravili par sličica, uokvirili ih obojica, svaki da ima po jednu. Obećao sam mu da ćemo sada da se čujemo i viđamo puno češće. Baš sam danas hteo da ga zovem preko video poziva, pošto su u Bosni posle mjesec dana ponovo krenuli u školu. Dogovorili smo se da idemo na skijanje, skijamo on, Blankica i ja”, rekao je Andrej.

“On je bio stidljiv, rekao je: “Tata, ja se stidim”. Pitao je tetku, dan prije, kako da me zove, da li smije da me zove tata. Ona mu je rekla: “Naravno da smiješ, to je tvoj otac”. Stavrno su bili korektni Jasminini roditelji i sestra. Bez socijalnog je proteklo sve, čuo sam se sa njenim ocem, dogovorili smo se da se nađemo u Zenici u jednom tržnom centru. Proteklo je toplo…”, rekao je Andrej.

Kako se Jasmina nekoliko nedjelja nije oglašavala na društvenim mrežama, na kojima je inače aktivna, pitali smo Andreja gdje je majka njegovog djeteta.

“To morate nju da pitate, ne mogu ja da komentarišem u njeno ime. Imam kontakt sa sinom, meni je to bitno! Sa njom nemam kontakt i nisam ga ni imao”, zaključio je Atijas.

Podsjetimo, Jasmina kaže da je bila u 6. mjesecu trudnoće kada ju je Andrej ostavio, a za sve je okrivila njegovu sada bivšu ženu – Anabelu Atijas.

(Telegraf.rs)

Više saznajte na izvornom linku: – ATIJAS SE NAKON DVIJE GODINE VIDIO SA SINOM: Prišao mu je, A ONDA MU JE MALIŠAN OVO REKAO, pune oči suza! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.