Izbačena učesnica rijaliti-šoua “Parovi“, samozvana plesačica Kristina Marković – Atina Ferari, zrela je za psihijatrijsku ustanovu, smatraju psihijatri, piše Kurir. Oni kažu da brutalno vrijeđanje Tijane Jurić (15), preminule devojčice, kao i postavljanje statusa na Facebook profilu, u kojem kaže da obožava krv i da zamišlja sebe kako ljudima jede oči, govori o duboko problematičnoj osobi, koja može biti opasna i po okolinu.

Ozbiljan poremećaj Doktorica Slavica Ðukić Dejanović kaže da izjave Atine Ferari mogu ukazivati na neki ozbiljniji psihološki poremećaj koji se liječi u specijalizovanim ustanovama. – Dijagnoza se uspostavlja nakon dužeg posmatranja pacijenta, ali kod ove osobe, primjećuje se jezivo neprimjerena agresija.

Ova verbalna agresija može biti posljedica dejstva psihoaktivnih supstanci, karaktera, ali i manifestacija bolesti. U svakom slučaju, osoba koja ovako nešto izgovara, potencijalno može biti i opasna, jer najčešće se dešava da je ono što verbalizuje osoba i sposobna da uradi – zaključuje Dejanovićeva.

Pored Atininih skandaloznih izjava, psihijatre zabrinjava i cjelokupno njeno ponašanje. Naime, ova strarleta u rijalitiju je pokazala na šta je sve spremna i koje su njene granice.

Ukućanima koji joj stanu na žulj često je prijetila da će ih ubiti kad izađu napolju, a ostala je upamćena i po promiskuitetnom ponašanju. Psihijatar i kriminolog doktor Dobrivoje Radovanović kaže da nije siguran šta da misli o Atininim izjavama, jer su toliko apsurdne da pomišlja da je možda u pitanju šala.

– Ova osoba bi trebalo da potraži pomoć u psihijatrijskoj ustanovi. A ukoliko je zezanje, onda je ona opasna budala! – kaže Radovanović, koji smatra da je starleta strašno nabijena agresijom, što može kulminirati fizičkim napadom.

//AVAZ.BA