– Ministrica Turković upoznala je Schallenberga sa stanjem u vezi s migrantima, te podržala stavove Evropske unije o razmještanju izbjeglica duž cijele BiH.

Šef autrijske diplomatije Alexander Schallenberg izjavio je tokom razgovora sa ministricom vansjkih poslova BiH da je zabrinut zbog “moguće nove humanitarne krize” u Bosni i Hercegovini.

Iz Ureda Ministarstva vanjskih poslova Austrije za BHRT je potvrđeno da je Austrija spremna pružiti BiH finansijsku pomoć od milion eura posredstvom Međunarodne organizacije za migracije.

Turković je obavijestila Schallenberga o stanju u vezi s migrantima te podržala stavove Evropske unije o razmještanju izbjeglica duž cijele BiH.

Turković i Schallenberg su razgovarali i o potrebi osiguranja granice kako bi se spriječio nekontrolisani ulazak migranata na teritoriju BiH.

Izvor: BHRT.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.