Nešto je u zraku. Nije još uvijek miris proljeća, ali bi mogao biti miris polufinala. Hrvatska rukometna reprezentacija još je jednom učinila ponosnom cijelu naciju svladavši Austriju 27-23. 

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Hrvatska je na papiru bila favorit i prije prvog zvižduka, no nekako su sve Austrijanci nadali, a Hrvati su, što iz respektira, što iz straha da se ne obije o glavu, bili skromni. Pokazala je kasnije utakmica, nisu trebali biti. Potpuno su dominirali izabranici Line Červara od početka do kraja, a toj hvaljenoj Austriji koja je s jednakim bodovima na kontu i jednakim brojem pobjeda stigla u Beč, pokazala je što znači biti klasa europskog rukometa. 

Jasno je to i tamošnjim medijima koji su potpuno razočarani porazom svojih ljubimaca koji su, smatra Nikša Kaleb, prolazom u drugi krug dosegli svoj maksimum.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

“Hrvatska je pokazala Austriji gdje su joj granice”, stoji tužno u tamošnjem Kuriru koji pojašnjava: 

“Pa mogli su naši baciti pogled na dosadašnje susrete i malo se uputiti u susret koji im je bio na rasporedu. U šest dosadašnjih susreta s Hrvatskom, Austrija je izgubila jednako toliko puta”, kažu.

“Hrvatska je za broj prevelika za Austriju”, kaže Der Standard. Tvrde: “Nije bilo nikakvog iznenađenja u Beču”. 

“Hrvatska je prejaka: Prekinuli su nam rukometnu bajku!”, tužno su konstatirali iz Kronen Zeitunga.

Sigurno je teško spustiti se na zemlju nakon euforičnog prvog kruga. Nadamo se da mi to nećemo uskoro morati okusiti.

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: Eva Grgić – Austrijski mediji u čudu: Što ne znaju kako bude s Hrvatskom? / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.