Na autoputu A1 u smjeru Sarajevo – Zenica danas je zabilježena opasna vožnja, ni manje ni više, već sankama koje je kolovozom vukao automobil na koje su bile zakačene.

Kakojavljaju vozači koji su svjedočili ovom nesvakidašnjem prizoru, automobil je užetom za sobom vukao sanke na kojima je sjedio muškarac, i to u pratnji druga dva vozila sa upaljena sva četiri žmigavca.

Može se primijetiti kako je na automobilu koje vuče sanke otvoren gepek u kojem sjedi drugi muškarac i snima video.

Ogorčeni vozači koji su u čudu zabilježili ovaj slučaj govore nam kako su druga dva automobila blokirala obje trake autoputa, dok se vozilo sa sankama kretalo ispred njih, što je prouzrokovalo ozbiljne smetnje i poteškoće na putu koji je namijenjen isključivo brzom motornom saobraćaju.

Kako stoji u Zakonu o saobraćaju Bosne i Hercegovine, autoputem se ne smiju kretati pješaci, stoka, ni vozila koja se prema odredbama ovog zakona ne smatraju motornim vozilima. Autoputem se ne smiju kretati ni motorna vozila koja prema svojim konstrukcionim osobinama ne mogu da se kreću brzinom većom od 40 kilometara na sat.

Izvor: Klix

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.