Ukupno 12 osoba u fudbalskom klubu Akhisarspor, koji se takmiči u 1. Ligi Turske, pozitivno je na koronavirus.

Fatih Karabulut, predsjednik kluba, kazao je da je jučerašnje testiranje pokazalo da su poztivni glavni trener Yilmaz Vural, trojica fudbalera, još jedan trener i sedam uposlenika kluba.

“Imamo 12 pozitivnih na koronavirus u klubu, uključujući trenera Yilmaza Vurala i fudbalere Burhana Esera, Ergina Kelesa i Avdiju Vršajevića. Njihovo zdravstveno stanje je veoma dobro i trenutno se nalaze u karantinu u državnoj bolnici”, kazao je Karabulut.

Istakao je da će danas ponovo biti urađeno testiranje na prisustvo COVID-19 u klubu.

Akhisarspor trenutno zauzima 5. poziciju sa 45 osvojenih bodova. U okviru 29. kola sutra bi trebali igrati gostujući meč sa ekipom Altaya.

Izvor: Anadolija

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.