lavi su u prvom pretkolu izbacili Narvu Trans, ali sada na Grbavicu stiže mnogo ozbiljniji protivnik. Trener kiparskog tima Sofronis Avgousti na današnjoj press konferenciji izjavio je da njegov tim očekuje dobar rezultat sutra i plasman u naredno pretkolo ovog takmičenja.

“Nama je cilj da odigramo što bolju utakmicu u sjajnoj atmosferi koja nas čeka sutra i naravno da ostvarimo dobar rezultat. Cilj nam je da izborimo plasman u narednu rundu takmičenja. Očekujemo da će nas Željezničar vjerovatno pritisnuti od početka meča, ali dat ćemo maksimom da izborimo što bolji rezultat. U ovakvim mečevima ključna je što bolja koncentracija igrača kako bi se izborio povoljan rezultat. Ono što je najvažnije je da su svi igrači spremni za utakmicu”, rekao je Avgousti.

Na press konferenciji bio je i odbrambeni igrač Apollona, Charalampos Kyriakou, koji je izjavio da su on i njegovi saigrači spremni za sutrašnji okršaj protiv Željezničara.

“Mogu reći da smo svi spremni i želimo plasman u naredno pretkolo Evropske lige. Sigurno je da očekujemo dobar rezultat sutra na Grbavici”, rekao je Kyriakou.

 

Hrvatski nogometni savez jednoglasno podržao selektora Zlatka Dalića