Nakon ozbiljnog kvara kanadski pilot je uspio spustiti avion na autoput izvan Quebeca u Kanadi.

Nakon ozbiljnog kvara kanadski pilot je uspio spustiti avion na autoput izvan Quebeca u Kanadi.

Vozači na autoputu Highway 40 su u četvrtak svjedočili nesvakidašnjem prizoru kada je mali avion Piper Cherokee letio nisko iznad autoputa na kojem je bilo mnogo automobila, dok je tražio priliku za sigurno slijetanje.

Osim većeg broja automobila, na autoputu su bile i druge prepreke, među kojima je i nadvožnjak. Ipak, pilot je pokazao sjajne vještine te je sletio među saobraćaj, a da pri tome nije bilo nikakvog kontakta s vozilima na autoputu.

Avion je sletio nekoliko kilometara južno od Međunarodnog aerodroma Jean-Lesage nakon što je došlo do ozbiljnog mehaničkog kvara. Jedino rješenje za pilota je bilo slijetanje na autoput, a obavio ga je savršeno.

Više saznajte na izvornom linku: D. B. – Avion zbog kvara sletio na autoput u Kanadi / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.