Fudbalski klub Sarajevo službeno je potvrdio angažman Danijela Avramovskog. Makedonski reprezentativac potpisao je ugovor na dvije godine.

„Daniel Avramovski je vrhunski igrač i standardni reprezentativac Makedonije. Protivnicima će praviti problem jer ima odličan pregled igre i opasnu ljevicu, sa efikasnom završnicom. Osim mogućnosti igre na više pozicija, za naš napad je veliki potencijal i njegova odlična igra iz prekida. Jedva čekamo da ga vidimo na terenu u bordo dresu!“, objasnio je Aleksandar Vasoski, šef stručnog štaba FK Sarajevo, koji je sarađivao sa Avramovskim za vrijeme boravka u Vardaru iz Skoplja.

Vezni fudbaler u dosadašnjoj karijeri nastupao je za Rabotnički, Makedoniju, Crvenu zvezdu, OFK Beograd, Olimpiju, Vojvodinu, Vardar i Kayserispor iz kojeg stiže u Sarajevo. Za „A“ reprezentaciju Makedonije odigrao je osam službenih utakmica.

– Radujem se Danijelovom dolasku. Nastupio je na posljednjem Evropskom prvenstvu i igrao je za najveće klubove u regiji što govori o njegovoj kvaliteti. Međutim, važno je istaći da je Danijel prihvatio ponudu našeg Kluba iako je na stolu imao finansijski bolje ponude, što je pokazatelj da mu se svidio projekat FK Sarajeva koji smo mu predstavili – naglasio je Ismir Mirvić, predsjednik Kluba.

Avramovski je istakao da je sretan zbog dolaska u Sarajevo, sa kojim je dugo bio u kontaktu.

– Radujem se utakmicama pred navijačima Sarajeva i želim pomoći klubu u uspješnim rezultatima – rekao je Avramovski, koji će zadužiti dres s brojem 27.

Novi fudbaler Sarajeva stigao je u Antaliji, gdje ekipa obavlja pripreme. Obavio je ljekarske preglede, te će konkurirati već za predstojeću prijateljsku u utakmicu u srijedu, kada će Sarajevo odmjeriti snage sa FC Qiziqum iz Uzbekistana, saopćeno je iz kluba.

Izvor: FENA