Pomoćnik azerbejdžanskog predsjednika Ilham Aliyeva negirao je u ponedjeljak da je Turska poslala borce iz Sirije u Azerbejdžan u jeku sukoba oko otcijepljene regije Nagorno-Karabah.

Ambasador Armenije u Rusiji rekao je ranije da je Turska poslala oko 4.000 boraca iz sjeverne Sirije u Azerbejdžan i da učestvuju u borbama, izvijestile su novinske agencije Interfax i RIA.

– Glasine o militantima iz Sirije, navodno poslanim u Azerbejdžan, još je jedna provokacija armenske strane i potpuna besmislica – rekao je pomoćnik Khikmet Gadzhiev.

Izvor: Vijesti.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.