Tokom devedesetih Lepa Brena i Saša Popović su posjetili čuvenu proročicu Baba Vangu. Saša je u emisiji “Balkanskom ulicom” otkrio da mu je Baba Vanga rekla i kada će umrijeti, dok je Breni prorekla brak sa Bobom Živojinovićem.

Saša Popović mnogo puta je govorio o danima “Slatkog greha”, kada je taj čuveni jugoslovenski bend harao zemljama bivše Jugoslavije.

Međutim, bend se raspao, a Saša je prvi put u emisiji Vesne Dedić otkrio neke stvari koje je doživio, od kojih je, vjerovatno, najšokantnija ona koja se tiče posjete baba Vangi.

– Kako je došao rat tako smo se mi raspali. Prvo smo se mi raspali, zbog već poznatih stvari. Mi smo bili omiljeni, zaista, u svim djelovima bivše Jugoslavije. Kako u Makedoniji, tako u Srbiji, Dalmaciji… Jedno vrijeme nismo ništa radili i onda sam ja smislio kako da ja egzistiram finansijski. Prodao sam kola, stan u Novom Sadu, uzeo ušteđevinu i stavio sve kod Dafine. I, 1993. godine, sjećam se, 10. marta, pukla Dafina” – pukao ja. Nestalo sve – rekao je Saša.

– Teško je, ali Bog je rekao “Ti ćeš imati, pa nemati, pa imati” – dodao je sa osmijehom.

Kako je rekao, profit koji je “Slatki greh” sa Brenom obrnuo u godinama u kojima su harali zemljama bivše Jugoslavije, je basnoslovan!

– Mi smo ‘80-ih godina zaista puno zarađivali. Ja sam, u jednom emisiji, skoro rekao da je obrt Lepe Brene i “Slatkog greha” od 1982. do 1990. bio 100 miliona maraka. Od tih 100 miliona 50 je otišlo na poreze, državi i tako dalje, a 50 je išlo nama. Tada smo zaista imali puno para. Nismo znali šta da radimo sa parama. Kupovali smo automobile, trošili, bacali… Mislili smo, to će ići vječno. Ali, desilo se to što se desilo – iskreno je rekao Saša, a potom je spomenuo baba Vangu.

Kako kaže, Vanga je predvidela raspad čuvene grupe i vreme kada će se im se to dogoditi.

– Bili smo kod Vange pokojne. Tačno je to rekla! Ja kad sam sjeo ispred nje ona je samo rekla: “Skini naočare”. Ja kažem: “Ne nosim naočare”, a ona kaže: “Sad ću te izbaciti napolje, skini naočare”. Rekla je: “Djeco, ovo je divno, sve je lijepo, ali vi sljedeće godine više nećete postojati”. I onda mi je rekla cijeli život… Aj sad da ne pričam. Sve mi je rekla šta će da bude i kako će da bude, i tačno kako mi je rekla… Čak me je i pitala: “Hoćeš da ti kažem kada ćeš umrijeti?” – rekao je Popović.

I ti sada sve znaš?”, pitala ga je voditeljica.

– Da. I sve mi se obistinilo, ali pazi, u dlaku! Za pet minuta mi je ispričala cijeli život i rekla je: “Dobro pamti šta ću da ti kažem!” Pričala je pola srpski, pola bugarski, pošto je ona u Strumicama. Rođena je tamo, išla je u školu tamo – zaključio je čelnik Grand produkcije.

Podsjetimo, Brena je otkrila kako je bila u posjeti kod Vange, koja joj je otkrila da će se “udati za čovjeka u bijelom”.

– Živjećete u skladnom braku, ali samo ako ne izabereš supruga stranca – citirala je svojevremeno Brena Vangine reči.

– Prvo što mi je palo na pamet je da će to biti neki doktor, jer je moj otac bio medicinski radnik, pa sam to dovela u vezu. Bijelo odijelo, bijela uniforma… – rekla je pjevačica.

– Nisam bila pretjerano oduševljena, jer nisam mogla da zamislim da putujem po svijetu, a on radi u nekoj bolnici. Kasnije sam shvatila da “bijeli sport”, tenis, ima bijelu uniformu – ispričala je Brena u nekoliko navrata.

Izvor vijesti: Ognjen Škundrić / azra.ba