Vanga je rođena 31. januara 1911. godine. Oslijepila je u 12. godini, a u Domu za slijepe u Zemunu provela je 3 godine. Poslije udaje nastanila se u bugarskom gradu Petriču.

Bugarska proročica Vangelija Pandeva Dimitrova, poznatija kao Baba Vanga, ostavila je iza sebe neka od najtačnijih proročanstava o budućnosti čovječanstva koji se i danas tumače, ali je malo poznato da je samo nekoliko trenutaka pred smrt prorekla nešto što se tiče sudbine cjelokupnog čovječanstva, piše “Informer”.

Smatra se da je oko milion ljudi od nje tražilo pomoć.

Posljednjih godina života Vanga je živela u maloj kući u bugarskom selu Rupite, jer je, prema riječima rodbine, ovo područje smatrala izvorom energije i crpela je snagu iz nje. Investirala je u izgradnju kapele „Sveta Petka Bugarska“ u tom mestu.

Umrla je 11. avgusta 1996. godine, a malo je poznato da je i u trenucima pred smrt imala poruku za generacije koje dolaze. Njene posljednje riječi bile su:

“Doći će vrijeme čuda kada će nauka napraviti velika otkrića na polju nematerijalnog.”

Tačno u 9:20 kada je bugarska proročica napustila ovaj svijet kazaljke na zidu njene sobi su se zaustavile.

 

Više saznajte na izvornom linku: – BABA VANGA JE IZGOVORILA OVE RIJEČI, A ONDA UMRLA: Sada svi tumače ovu rečenicu, BILA JE U PRAVU?! / (novi.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.