Selektor našeg državnog tima Dušan Bajević u četvrtak će ponovo doputovati u Sarajevo, gdje je dan kasnije zakazao sastanak sa asistentima – Rusmirom Cvikom, Slavenom Musom, Adnanom Čustovićem, te Eldinom Jeleškovićem, koji su u minulom periodu krstarili Evropom i snimali standardne i potencijalne reprezentativce.

– Za vikend kreće i Premijer liga BiH, te će stručni štab obratiti pažnju i na kandidate iz naših klubova, saznaje “Avaz” u Nogometnom savezu BiH.

Sudeći po prethodnim aktivnostima, izvjestan je povratak Asmira Begovića i Milana Đurića, s tim da su i dalje pod lupom Luka Menalo (Olimpija – Dinamo Zagreb), Smail Prevljak (Eupen – RB Salcburg), Miroslav Stevanović (Servet), Ermedin Demirović (Sent Galen), Kenan Kodro (Atletik Bilbao), Tomislav Tomić (Olimpija), Jasmin Mešanović (Maribor)…  Također, tu su i Tino Sven Sušić (Sarajevo), Semir Štilić (Željezničar), Goran Zakarić (Borac)…

S druge strane, trenutno su van stroja zbog povreda tri-četiri standardna reprezentativca – Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, te povratnik Senad Lulić, što svakako brine selektora Bajevića.

Pjanić će se brzo vratiti na teren, ali ipak, ovo je treći-četvrti put u ovoj sezoni da ima problema sa povredom… Također, pod velikim upitnikom su nastupi Krunića i Lulića u baražu za Euro 2020 protiv Sjeverne Irske (26. mart – Zenica), s obzirom na to da bi se tek polovinom narednog mjeseca trebali vratiti u trenažni proces na terenu. 

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "http://connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bajević u petak u Sarajevu, koji premijerligaški igrači su pod lupom za vikend / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.