Selektor našeg državnog tima Dušan Bajević u četvrtak će ponovo doputovati u Sarajevo, gdje je dan kasnije zakazao sastanak sa asistentima – Rusmirom Cvikom, Slavenom Musom, Adnanom Čustovićem, te Eldinom Jeleškovićem, koji su u minulom periodu krstarili Evropom i snimali standardne i potencijalne reprezentativce.

– Za vikend kreće i Premijer liga BiH, te će stručni štab obratiti pažnju i na kandidate iz naših klubova, saznaje “Avaz” u Nogometnom savezu BiH.

Sudeći po prethodnim aktivnostima, izvjestan je povratak Asmira Begovića i Milana Đurića, s tim da su i dalje pod lupom Luka Menalo (Olimpija – Dinamo Zagreb), Smail Prevljak (Eupen – RB Salcburg), Miroslav Stevanović (Servet), Ermedin Demirović (Sent Galen), Kenan Kodro (Atletik Bilbao), Tomislav Tomić (Olimpija), Jasmin Mešanović (Maribor)…  Također, tu su i Tino Sven Sušić (Sarajevo), Semir Štilić (Željezničar), Goran Zakarić (Borac)…

S druge strane, trenutno su van stroja zbog povreda tri-četiri standardna reprezentativca – Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, te povratnik Senad Lulić, što svakako brine selektora Bajevića.

Pjanić će se brzo vratiti na teren, ali ipak, ovo je treći-četvrti put u ovoj sezoni da ima problema sa povredom… Također, pod velikim upitnikom su nastupi Krunića i Lulića u baražu za Euro 2020 protiv Sjeverne Irske (26. mart – Zenica), s obzirom na to da bi se tek polovinom narednog mjeseca trebali vratiti u trenažni proces na terenu. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bajević u petak u Sarajevu, koji premijerligaški igrači su pod lupom za vikend / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.