Selektor Zmajeva Dušan Bajević najavio je predstojeću utakmicu protiv Nizozemske u okviru 5. kola UEFA-ine Lige nacija rekavši kako vjeruje da naši igrači mogu odigrati dobru utakmicu.

Bajević je rekao kako Zmajevi moraju odigrati odgovorno, snažno i jako te da se jedino tako mogu nadati dobrom rezultatu.

“Sigurno ćemo pokušati uraditi najbolje što možemo, imali smo nesreću da smo izgubili ovaj meč protiv Irana i tako smo pokvarili pripreme za nastup protiv Nizozemske. Vjerujem da igrači nakon svih odigranih mečeva i na ovom će biti odgovorni, jaki i snažni, ne želimo se pravdati, idemo od utakmice do utakmice i vidjet ćemo šta će biti. I mi možemo odigrati dobar meč i nadati se dobrom rezultatu”, rekao je Bajević i nastavio:

“Ima nekoliko igrača koji nisu tu, svaki igrač je važan, ali imamo momke koji žele igrati i koji se žele dokazati u reprezentaciji i ja vjerujem u sve njih. Imali smo i ranije probleme s koronavirusom, a kako je ostalima, tako je i nama.”

Na pitanje zašto je Ermedin Demirović napustio reprezentaciju i vratio se u Njemačku, Bajević je rekao da nije mogao dati šansu svima.

“Željeli smo dati šansu svim igračima, odnosno koliko je to bilo moguće, ali nažalost, ne mogu svi dobiti priliku. Demirović ne može igrati jer je kažnjen, jedino protiv Italije, ali i mlada reprezentacija ima važan meč i najbolje je da njima pomogne”, istakao je Bajević.

Susret između reprezentacije Nizozemske i BiH igra se u nedjelju u 18 sati.

Izvor: Klix.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.