– Sutra, desetog dana mjeseca zul-hidždžeta je Kurban-bajram.

Na području Medžlisa Islamske zajednice Bihać, Kurban- bajram će se klanjati u svih 40 džemata. Instrukcija, koja je upućena svim nadležnim organizacionim jedinicama u Islamskoj zajednici, zahtjeva da se u džamijama, do daljnjeg, klanjaju samo farzovi, odnosno da se obavljaju samo obavezne molitve, radi što kraćeg zadržavanja.

Hutba se ograničava na 5 do 7 minuta, a dova uči odmah poslije farza. Iz MIZ Bihać obavještavaju da će se prikupljanje i skladištenje kožica životinja vršiti u jednoj od hala Kombiteksa u Bihaću. Centralna svečanost Muftijstva bihaćkog, povodom Kurban- bajrama , bit će upriličena u Gradskoj džamiji u Bihaću, a bajram- namaz će predvoditi i hutbu održati muftija bihaćki hafiz Mehmed ef. Kudić.O praksi Poslanika Muhammeda a.s. nakon klanjanja bajram-namaza, za RTV USK, govori Mensur ef. Ćehić, glavni imam MIZ Bihać.

(rtvusk.ba)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.