Ulaganja u infrastrukturu trebala bi biti u vrhu prioriteta jer su dobra putna i željeznička komunikacija, ali i infrastruktura zračnog prometa, preduvjet ekonomskog napretka Federacije.

Izgradnja aerodroma u Bihaću bila bi od velike koristi, kako za Unsko-sanski kanton, tako i za cijelu BiH.

Na tom projektu se uveliko radi, a federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo prije nekoliko dana dala je okolišnu dozvolu za izgradnju ovog aerodroma.

Za ovaj projekat, prema procjenama, neophodno je 100 miliona maraka, a on je jedan od ključnih strateških projekata koje je neophodno realizovati u smislu budućeg razvoja tog dijela BiH i zračnog povezivanja s Evropom i svijetom, kazao je Adnan Bajrić vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća Aerodrom Bihać. Istakao je da, ukoliko sve bude kako je planirano i osiguraju neophodne dozvole i finansijska sredstva, aerodrom bi mogao biti završen već 2022. ili 2023. godine.

Izvor: hayat.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.