Bakir Izetbegović na press konferenciji u Sarajevu: Mjesečno se zaposli 1.200 ljudi!

avaz.ba
Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović održao je konferenciju za novinare u zgradi Predsjedništva BiH.

Tema konferencije bile su antidejtonske i antiustavne izjave predsjednika bh. entiteta Milorada Dodika i koraci koji su preduzeti u vezi s tim.

On je rekao da su izjave Dodika u Bratuncu o “okupaciji Drine” najgore i najskandaloznije nakon potpisivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Dodao je da je predsjednik RS počinio krivično djelo te, kako Tužilaštvo BiH, PIC-u i OHR nisu reagirali, on je tražio da ga sankcioniraju.

Na pitanje novinara šta će biti sa koalicijom sa SNSD-om u Srebrenici, on je odgovorio da je jedna stvar koalicija na lokalnom nivou, a druga istupi lidera stranaka.

– Diljem BiH ponašanja ljudi na lokalnom nivou su znatno drugačiji. Mi smo uslkovljeni da pravimo koalicije, koja možda i ne želimo, ali bolje su nego da nemam vlasti, To su uslovljene koalicije. Pravimo koalicije koje ne želimo. Takve koalicije opstaju i u svijetu – kazao je Izetbegović.

Na konferenciji za medije se osvrnuo i na posljednje prijetnje terorističke organizacije ISIL, o Pelješkom mostu, odnosu sa Draganom Čovićem.

U posljednjem izdanju ISIL-ovog magazina Rumiyah na ovdašnjim jezicima objavljena je fotografija Reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Huseina ef. Kavazovića, njegovog zamjenika Huseina ef. Smajića, kao i muftija IZBiH, koje opisuju kao “murteddske (otpadnici od islama) vođe neislamske zajednice”, te se naglašava da je “ubijanje mrutedda draže i preče od ubijanja pravih kafira”.

Izetbegović je rekao da su prijetnje uputili odmetnici iz BiH koji se nalaze na ratištu u Siriji i da je Islamska zajednica BiH prva na meti ekstremista jer se odupire pogrešnom tumačenju islama.

– Pozivam sve nadležne da reagiraju i ne potcjene prijetnje – kazao je član Predsjedništva BiH.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...