Scene koje naizgled podsjećaju na one stare dane Bad Blue Boysa. Čini se kao nered, puno policije, puno Boysa i puno baklji. No, ne, nije tako. Dinamovi navijači stigli su u Milano pomoći ‘modrima’ u utakmici protiv Atalante. 

POGLEDAJTE KORTEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Boysi su oko 17:30 ponosno krenuli s Piazze Sempione prema San Siru i to njih oko 3000. ‘Volim Dinamo!’ ori se milanskim  ulicama, prati ih policija, ali bez ikakvih problema. Upalili su Dinamovi navijači i baklje, no ne bacaju ih nigdje te ne rade štetu pa im ih niti policajci ne diraju.

Osim njih, tu su i navijači Rome (u lošim odnosima s navijačima Atalante) koji će pomoći Dinamovim navijačima večeras nadglasati domaće navijače, ali i brojčano ih nadvisiti. 

U Dinamovom korteu našao se i bivši ministar kulture, Zlatko Hasanbegović, danas predsjednik Bloka za Hrvatsku i nekadašnji član HDZ-a te drugih političkih stranaka. Još od mladosti je gorljivi dinamovac, a ta ljubav traje do današnjeg dana.

Akustika ogromnog i ipak ne rasprodanog San Sira (prima 80.000) omogućit će vjerojatno fenomenalnu atmosferu kakvu će Bjelica i igrači sigurno još dugo pamtiti. Ovo je najveće gostovanje Dinamovih navijača još od 1997. godine. 

Foto: 24sata.hr

Kolona je dugačka nekakvih 500-tinjak metara, a na žalost talijanskih vozačica i vozača, tamošnja je policija zaustavila promet i prednost daje ‘zločestim plavim dečkima’.

‘I neka moja pjesma tebi snage da’ odzvanja ulicama, toliko jako da se čini kao da grmi,  a pjesma zagrebačkih navijača pozvala je prozore i stanare obližnjih zgrada.

Stanno arrivando…. a #SanSiro #atalantadinamo @ChampionsLeague pic.twitter.com/UJ9zKVyyOk

— umberto zapelloni (@uzapelloni) November 26, 2019

Čak i helikopter nadlijeće korteo kako bi sve proteklo u najboljem redu, policija pazi na razmak njih i navijača, ali i nepribližavanje novinara, pa tako i našeg novinara. Za sada nema nikakvih nereda i Boysi se ponašaju za svaku pohvalu.

Osim toga, oko 2000 Dinamovih navijača nema još ulaznicu, iako su došli u Milano gdje se nadaju ipak nekako ući na stadion. Prošle je sezone policija pustila 8000 navijača Eintrachta na stadion gledati utakmicu protiv Intera, iako nisu imali ulaznice jer su procijenili da ih je tako lakše kontrolirati. Možda se isto dogodi i dinamovcima ovoga puta.

POGLEDAJTE KORTEO:

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

 Izvor: Dubravko Miličić , Fabijan Hrnčić, Eva Grgić / 24sata.hr