Jučer su u Sarajevu uhićena četvorica razbojnika koje se sumnjiči da su, maskirani u policajce, ukrali migrantima novac u iznosu od 12.700 konvertibilnih maraka. Kasno sinoć uhićena je i peta osoba, a radi se o ženi.

Kako piše Dnevni avaz, muškarci su se dogovorili da presretnu kombi s migrantima predstavljajući se kao da su policajci te da im otmu novac, mobitele i sve ostale vrijedne materijalne stvari.

Jedan od njih posudio je susjedov kombi kako bi pokupio migrante, dvojica su nabavila uniforme i plastično oružje te se sklonila na sporedni makadamski put u blizini naselja Vlakovo. Tamo su čekali da naiđe kombi s migrantima, a zatim glumeći policajce signalizirali svom partneru vozaču da stane.

U kombiju je bilo i dijete

Prema dogovoru, tražili su vozačeve dokumente. Tada je iz kombija izašao jedan migrant i na engleskom jeziku ih molio da ih ne tuku. Ubrzo je iz vozila izašao još jedan migrant i ponudio lažnim policajcima novac da ih puste. Svi migranti iz kombija dali su sve svoje stvari pljačkašima koji su zatim podijelili plijen. U kombiju je bilo i desetogodišnje dijete.

Od ukradenih 12.700 konvertibilnih maraka, mozak pljačke najprije je htio sebi uzeti pola, a ostaloj trojici dati ostatak. No na kraju su podijelili plijen na četiri dijela.

Uskoro ih je otkrila policija. Jednome od njih pretresli su kuću, a on im je sve priznao te im predao oružje i odjeću.