Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio je da će sutra proglasiti stanje elementarne nepogode da bi se mogao formirati fond i početi sanirati šteta od zemljotresa.
Bandić je rekao da će ovu noć između 50 i 70 Zagrepčana, koji su ostali bez krova nad glavom, provesti u studentskom domu Cvjetno naselje. 

On je dodao da bi u ovom studentskom domu za dva do tri dana moglo da bude 300 do 400 ljudi, koji će tu boraviti sve dok se ne urede njihovi domovi, prenose hrvatski mediji.

Slovenska vlada donijela je odluku da Zagrebu pošalje hitnu pomoć u vidu 10 opremljenih šatora u kojima se može smjestiti do 80 lica, sa 60 postelja, te isto toliko vreća za spavanje i 20 grijalica.

U snažnom zemljotresu magnitude 5,5 po Rihteru, nakon kojeg su uslijedila još dva jača i niz slabijih, veliki broj objekata i putničkih automobila oštećen je u centru Zagreba.


Došlo je do oštećenja na kulturno-historijskoj baštini grada, kao što su pravoslavna Saborna crkva na Cvjetnom trgu, južni toranj Zagrebačke katedrale, zgrada Hrvatskoga sabora, Banski dvori i mnoge druge. 

Petanaestogodišnja djevojčica, koja je teško povrijeđena u jutrošnjem zemljotresu u Zagrebu, nalazi se u kritičnom stanju, a još 16 ljudi je povrijeđeno.

(function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "http://connect.facebook.net/hr_HR/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));
Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Bandić sutra proglašava stanje elementarne nepogode / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.