Trifunović: Želja nam je samo jedna…
Bane Trifunović: Beograd i Sarajevo vole se danas kao i prije

Trifunović će biti gost na koncertu “Letu Štuke”, a sa Dinom Šaranom izvest će numeru “Sunce“

Autor: L. Sarajlić-Ramović

Branislav Bane Trifunović (41) bit će među gostima na koncertu grupe „Letu štuke“ 26. aprila u kultnom sarajevskom Domu mladih.

Ovaj beogradski glumac veliki je prijatelj frontmena Dine Šarana i veliki fan „Štuka“.

Najdraži bend

On je već bio gost bh. benda na njihovom beogradskom i novosadskom koncertu, kada je u finišu sa Šaranom izveo numeru „Sunce“, koja je originalno snimljena s Darkom Rundekom.

– Ti koncerti su bili potpuno nezaboravni – govori nam Trifunović iz Beograda i otkriva da će sličan scenarij ponovit i pred publikom u bh. prijestonici.

On ne taji da su upravo „Štuke“ band koji je na njegovoj top-listi na prvom mjestu.

– Ja sam se davno deklarisao po tom pitanju, najbolji bend na ovim prostorima je ovaj s kojim ću pjevati 26. aprila – dodaje glumac.

Govoreći o repertoaru bh. grupe, Trifunović kaže da ima zaista puno pjesama koje su mu drage. Ipak je izdojio nekoliko posebnih.

– To su “Žad”, “Grad”, “A kada boli” – govori popularni glumac.

Moji prijatelji

On rado dolazi u Sarajevo, kao što i njega prijatelji često i rado posjećuju u Beogradu. Na upit koliko su danas Sarajevo i Beograd blizu ili daleko, odgovara: 

– Blizu su onoliko koliko su uvijek i bili, čak i bez obzira na rat. Ljudi koji su se voljeli prije, voljeli su se i poslije…

I na koncu naglašava:

– Ja Sarajevo volim zbog svih tih ljudi, zbog svojih najboljih prijatelja i znam da se svaki Sarajlija osjeća dobro u Beogradu i obrnuto.  

Želja nam je samo jedna…

Bane Trifunović učestvuje na protestima u Beogradu. Govoreći o pjesmi koja demonstrante pokreće i nosi, on kaže da je to „Ay, Carmela“.

U pjesmi Darka Rundeka između ostalog se kaže: …“želja nam je samo jedna da fašista više nema. Mi nemamo avione, tenkove ni kamione, ay, Carmela…“

(Autor: Avaz)