Fudbaler Juventusa Joao Cancelo imao je samo riječi hvale za svog sunarodnjaka i saigrača Cristiana Ronalda.

Cancelo je u razgovoru za Sky Sport Italia poručio da bi Ronaldo morao osvojiti Zlatnu loptu i da bi sve osim toga bila velika nepravda.

“Ako Ronaldo ne osvoji Zlatnu loptu, to će biti nepravda. On je najbolji igrač svijeta a i prošle sezone je bio nadmoćniji”, započeo je Cancelo, koji smatra da Svjetsko prvenstvo ne bi smjelo biti jedino mjerilo kada se dodjeljuje ova nagrada:

“Ako je to mjerilo, onda samo određena grupa igrača može dobiti tu nagradu. Ako ste rođeni u Francuskoj, Njemačkoj ili Brazilu, vi ćete kad-tad osvojiti Svjetsko prvenstvo i eto nagrade. Veći je uspjeh kada Portugal osvoji Evropsko prvenstvo. To je vrlo rijetko”.

“Ronaldo je prošle sezone osvojio Ligu prvaka i bio njen apsolutni pobjednik sa 15 postignutih golova. U kojoj god je ekipi, ta ekipa postaje bolja za klasu. Dokaz vam je to što je Barcelona bez Messija jučer dobila 5:1, a Real bez Ronalda je izgubio tim rezultatom. To je ta razlika”.

“Otkako je u Juventusu, Ronaldo nije samo ojačao kvalitetu ekipe već je svaki njegov saigrač postao bolji individualno. Milioni ljudi gledaju šta Ronaldo radi na terenu, ali mi koji imamo sreću da gledamo šta radi na treninzima… To je čudo, spektakl. On je najbolji igrač svijeta, a opet je tako gladan uspjeha i nikada ne popušta. Jednostavno, rođen je da pobjeđuje”, zaključio je Cancelo.